Опитният полузащитник на Славия Дарко Тасевски разкри пред Sportal.bg, че

...
Опитният полузащитник на Славия Дарко Тасевски разкри пред Sportal.bg, че
Коментари Харесай

Тасевски пред Sportal.bg: Искам да се отблагодаря на Славия, народът показа, че обича Левски

Опитният полузащитник на Славия Дарко Тасевски разкри пред Sportal.bg , че не мисли за отричане и има мощното предпочитание да се отблагодари на управлението на " белите " за гласуваното доверие. През зимната подготовка на столичани Тасевски получи тежка травма в една от контролите на отбора - скъсана предна кръстна връзка, само че все пак 35-годишният халф има упоритостта да се завърна на терена. Бившият футболист на Левски и любим на Сектор " Б " разяснява протичащото се в " синия " клуб и сподели, че още милее за отбора от стадион " Георги Аспарухов ". Дарко разяснява и най-актуалната тематика сега - ковид.
 Славия - Дунав @@@
Здравей, Дарко! Как минава един твой ден сега? В България е оповестено изключително състояние и вариантите за развлечения са извънредно лимитирани.
- Спазвам рестриктивните мерки, които са наложени сега. Стоя си у дома и понякога излизам с децата в двора да ритаме с топката, играем Fifa, готвим. Просто прекарваме повече време с децата. Понякога забравяме всичко това поради забързания метод на живот.

Плаши ли те това, което се случва по света и в България?
- Естествено, че ме плаши. Родителите ми в Македония към този момент са на възраст и за мен е мъчно, че не съм до тях и няма да мога да им оказа помощ, в случай че, не дай боже, имат потребност от нещо, откакто към този момент са затворени границите. Имам и три дребни деца. Затова съблюдаваме и взимаме всички нужни ограничения.
 Славия - Черно море @@@
Каква е обстановката в Северна Македония, а и в Тайланд, където игра за последно?
- Навсякъде е същото, както в България. Хората стоят по домовете си, лимитират обществените контакти и се молят всичко да мине по-бързо и с по-малко жертви.

През зимната подготовка на Славия получи тежка травма. Как протича възобновяване ти?
- Всичко вървеше доста добре. За един месец бях напреднал много с възобновяване. Ходех на рехабилитация по два пъти дневно, само че трябваше да спра поради вируса. Доста неприятна травма за мен и то в края на моята кариера. Исках да доиграя последните 2-3 години и да изпитам удоволствието от играта, да оказвам помощ на младите момчета, колкото мога. Надявам се да се върна и да поиграя още най-малко една година.
 Витоша - Славия @@@
Много футболисти на твоята възраст щяха да сложат завършек на своята кариера, само че ти показваш мощен дух. Откъде намираш сили да продължиш?
- Чувствах се добре, нямах проблеми с травми и килограми. Имах още предпочитание за игра, а и просто не си представям края на моята кариера по този метод.

В този ред на мисли - продължаваш ли със Славия?
- Имам контракт със Славия за още една година. Имах и диалог с господин Стефанов след травмата, в който ми сподели да не мисля да се отхвърлям и че желаят да остана при тях още няколко години, с цел да оказвам помощ на младите момчета с моя опит. Тук е моментът и да кажа, че съм признателен и сюрпризиран от тяхното отношение към мен, тъй като не съм в Славия отдавна и не съм дал кой знае какво. Те демонстрираха огромно почитание към мен. Може би и това е една от аргументите, които също по този начин ме карат да играя още и да им се отблагодаря.
 Славия - ЦСКА-София @@@
Според теб по какъв начин ще повлияе пандемията в бъдеще на футбола у нас? В Испания, Италия и Франция към този момент се заприказва за понижаване на заплати на футболисти.
- Според мен ще има огромни промени във футболния свят след ковид. Намаляването на заплатите ще е най-малкото и най-нормалното нещо, което ще се случи. Сигурен съм, че повече няма да виждаме такива галактически трансферни суми. Просто футболът полудя... Не е хубаво, че това ще се промени поради подобен мотив, само че това трябваше да спре.

Принудителното прекъсване на шампионата спря стремежа на Славия. На какво дължиш отличното показване на отбора след зимната пауза?
- Да, за жалост положителната серия на Славия спря, само че се надявам и съм сигурен, че ще продължи, тъй като в действителност имаме страховит колектив от млади и опитни футболисти. Нека не забравяме и работата на Загорчич. Лесно е да кажеш, че има колектив, само че в случай че нямаш точния човек (треньор), няма да има колектив.
 Славия - Ботев (Враца) @@@
В началото на март Славия се изправи против различен твой отбор - Левски. Какво е мнението ти за мача?
- Славия направи страховит мач. Просто момчетата демонстрираха целия собствен капацитет, до момента в който при Левски имаше разпределяне. Те мислеха, че ще завоюват мача на ходом. Хубавото е, че завоюваха мача за Купата против Лудогорец и това напрежение се не помни.

Левски изпитва съществени финансови компликации, а преди време ти, както и други някогашни футболисти на отбора направихте подаяние, с цел да подпомогнете клуба. Какво мислиш за създалата се обстановка?
- Това, което вършат почитателите и всички някогашни и сегашни футболисти на Левски, е ужасно. Те демонстрират и потвърждават обичта си към тима. Левски е в мъчно състояние, само че ще продължи да го има и ще се оправи с тези компликации. Народът сподели, че обича Левски!
 Левски разруши Славия и чака цялостни трибуни на @@@
Какво е Левски за теб и по какъв начин виждаш бъдещето на клуба?
- В Левски минаха най-хубавите години от моята футболна кариера. Винаги ще приказвам единствено хубави неща. Имам прелестни мемоари от престоя там.

Кой е най-яркият ти спомен със " синята " фланелка?
- Разбира се, постоянно ще помня шампионската купа с Левски, която, за жалост, се оказа и последна за тима. И, несъмнено, мачовете в европейските шампионати пред препълнения " Герена ".

Мислил ли си с какво ще се занимаваш след края на футболната ти кариера? Може би треньорство?
- Записах треньорски курсове в Македония за месец април, само че несъмнено ще бъдат отсрочени за по-късно поради пандемията. А и сигурно ще е нещо обвързвано с футбола. Това върша през целия си живот и считам да продължа.

Искаш ли да кажеш нещо за край?
- Останете си у дома, гответе вкусна храна и спазвайте всички наложени инструкции! Заедно ще преминем през това тестване!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР