Опитният кундурджия често правел хитри подплънки в официалните му чепициВ

...
Опитният кундурджия често правел хитри подплънки в официалните му чепициВ
Коментари Харесай

Починал е обущарят на Тато

Опитният кундурджия постоянно правел хитри подплънки в формалните му чепици

В началото на месеца  на 87-годишна възраст е умрял занаятчия Иван от гоцеделчевското село Циропол, който с години е един от най-доверените обущари на някогашния Първи Тодор Живков. Опитният кундурджия, който се водел на щат към Управление безопасност и охрана (Пето управление н, постоянно правел на Тато хитри подплънки в формалните чепици, с цел да го извиси с 5-6 сантиметра над скромните 169, с които го е надарила природата.

Майсторът бил причислен към Управлението за сигурност и защита, което се грижеше за цялостното обезпечаване и обслужване на потребностите на комунистическия хайлайф, като се стартира от специфичната храна и жилищата и се мине през обзавеждането, поддръжката и помощния личен състав.

Бай Иван персонално добавил 5 сантиметра към оскъдните отвесни размери на правешкия шмекер, като специфичните обуща почнал да „ създава ” при започване на 80-те години. Преди това Тато се чувствал комфортно, заобиколен от сътрудниците си от Източния блок като Николае Чаушеску, който не надвишавал 165 сантиметра на растеж. През 1981-а година обаче за ръководител на Централен комитет на Полската комунистическа партия е определен Войчех Ярузелски, който е висок близо метър и деветдесет. След една среща на Съвет за икономическа взаимопомощ в Будапеща Живков останал покъртен от фотографиите, на които стигал едвам до рамото на дългуча с тъмни очила и помолил Бай Иван да му направи подплънки.

Тато избягвал да носи специфичните обувки единствено при срещи със руския генсек Леонид Брежнев, който също едвам надвишавал 170 см. Нашият шмекер решил, че не е добра концепция да стърчи паралелно до водача на Големия брат.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР