Опитният боксов специалист Фреди Роуч отхвърля общественото мнение, което определя неговия боец,

Опитният боксов специалист Фреди Роуч отхвърля общественото мнение, което определя неговия боец, ...

Треньорът на Пакиао: Не ни е страх от Ломаченко.


Опитният боксов специалист Фреди Роуч отхвърля общественото мнение, което определя неговия боец, шампиона в осем различни теглови категории Мани Пакиао (59-7-2, 38 КО), като абсолютен аутсайдер в потенциален мач с шампиона на WBO в категория супер перо Васил Ломаченко (10-1, 8 КО).

"Мисля, че двубой между Пакиао и Ломаченко е нещо, което светът иска да види. И ако Мани е заинтересован, аз ще го подготвя", заяви Роуч.

И докато Ломаченко получава висока оценка за своите боксови умения, Фреди Роуч смята, че Пакиао е много по-добър боец като цяло.

"Пакиао е по-добрият боец, има повече сила, има повече нокаути, има по-добър удар. Ломаченко работи добре с крака, но той вече има една загуба в рекорда си (от Орландо Салидо). Той загуби от човек, който не бе притеснен от работата му с крака и просто го натискаше по време на цялата среща. Той може да бъде победен, вече има загуба. Ломаченко е много добър боец, но страхуваме ли се от него - не", добави Фреди Роуч.

Специалистът в треньорстово обаче иска от Мани Пакиао да остави настрана политическите си отговорности и да се съсредоточи изяло върху своята подготовка, ако иска още веднъж да бъде на върха.

"Мани има много добра работна етика, но после отива във Филипините и работи в Сената... понякога тренираме по едно време, а друг път по друго. Който и да бъде следващият му противник, просто искам да ми даде осем седмици, в които да се съсредоточим изцяло върху мача...", завърши Фреди  Роуч.

Източник: gong.bg