Опитните пътешественици разказват как успяват да пренесат много неща в

...
Опитните пътешественици разказват как успяват да пренесат много неща в
Коментари Харесай

Как туристите надхитряват авиокомпаниите с ръчния багаж

Опитните пътешественици описват по какъв начин съумяват да пренесат доста неща в ръчния си багаж, без да нарушават разпоредбите на самолетните компании и без да харчат пари за възнаграждение на багаж.

Експертите по услугите на уеб страницата за услуги при пътешестване Aviasales са интервюирали 11 хиляди консуматори. Те са открили, че 39% от пасажерите обичат най-тежките и обемни облекла върху себе си при регистрацията за полет и по-късно, с цел да не им пречат ги слагат на мястото за ръчен багаж в салона на самолета.

Пътуващите споделят също, че вземат за път връхни облекла с доста джобове и поставят долни дрехи в тях. Някои от интервюираните са споделили, че крият дребни неща в качулка, до момента в който по-големи, като пуловер, увиват към врата си като шал.

Друг екскурзиант признава, че при регистрация за полета е скрил преносимия компютър зад тила си - в дънки, преди да се подложи на надзор тежестта на багажа, след което е поставил устройството в чантата.

Почти една четвърт от интервюираните споделят, че носят торбички за компресия и употребяват специфична помпа, за поберат по-лесно и повече неща в раницата като ръчен багаж.

За да понижат тежестта и размера на кутийките и бурканчетата с козметиката, доста пасажери купуват контейнери за очни лещи и ги пълнят с нужните кремове. Събраното в тях количество е изцяло задоволителна за една - две седмици почивка.

" Вземам кутия с размери на хартия А4, поставям я в торбичка от тънка, водоустойчива материя. В кутията се побират повече неща, в сравнение с в раница със същия размер ", споделя един от интервюираните туристи за метода си за дейно пакетиране на багаж.

Родители, пътуващи с децата си, опаковат движимости в джоба на количката, която може да бъде превозена гратис.

Други пък туристи вземат остарели неща на екскурзията и ги изхвърлят в края на пътуването, тъй че в куфарите и саковете им да има място покупките от новото извършване на покупки. Или им излиза по-евтино до изпратят мръсните си облекла и други движимости по пощата.

Само 20% от интервюираните пътешественици декларират, че нямат секрети за преместване на по-голям брой предмети в ръчния багаж. Ако е належащо, те авансово заплащат багажа си. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР