Опитите за връщане към нормалния живот по света продължават -

...
Опитите за връщане към нормалния живот по света продължават -
Коментари Харесай

Редица държави продължават с облекчаване на мерките

Опитите за връщане към естествения живот по света не престават - от през днешния ден се чака да се възобновят круизните плавания в Италия. Полша позволява спортуването навън и закрито.

От през днешния ден до 11 май ще почиват в Русия - властта реши, че ще слее 1 май - Празника на труда и 9 май - Денят на успеха. Един от главните причини е ограничение на разпространяването на ковид.

В Ливърпул, Англия, стартира следващият опит - двудневен музикален маратон, с присъединяване на 5 000 души, без обществена отдалеченост и съблюдаване на ограничения. Присъстващите обаче са с негативни PCR проби, концепцията е да се види какво ще се случи със заболеваемостта.

В десетки градове в Германия пък са планувани митинги против ограниченията. Изявление за равнището на пандемията направи и генералният шеф на СЗО.

" Броят на инфектираните понижава за четвърта поредна седмица. Намалява и броят на приетите в болница и на смъртните случаи. Това е добра вест и се надяваме тази наклонност да продължи. Но пандемията ни научи, че никоя страна не трябва да смъква гарда. ", сподели Тедрос Гебрейесус, общоприет шеф на СЗО.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР