Опитите за убийство на бизнесмена Емилиян Гебрев, сина му и

...
Опитите за убийство на бизнесмена Емилиян Гебрев, сина му и
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Отравянето на Гебрев е съчетание на български и руски интереси

Опитите за ликвидиране на предприемача Емилиян Гебрев, сина му и шефът на неговата компания са комбиниране на български и съветски ползи в оръжейния бизнес. Това съобщи някогашният министър на защитата Бойко Ноев в предаването " Панорама ".

 Бойко Ноев: За мен няма подозрение, че опитите за ликвидиране е комбиниране на български и съветски ползи в оръжейния бизнес.
Според Ноев Гебрев е имал интерес към пазаруването на " Дунарит " още през 2015 година, когато е бил токсичен. Тогава с него се свързали представители на завода, които поискали той да го избави.

Бившият боен министър заяви, че е другар на Гебрев и е бил до него, когато е лежал във Военна болница след отравянето.

Той отхвърли информацията, че натравянето се дължи на консумация на рукола и кафета и заяви, че тримата отровени в никакъв случай не са се хранили на една маса в този интервал.

Като увери, че може да подсигурява за информацията, както и че я е показал на следствието, Ноев сподели, че може да се счита за несъмнено, че опитът за отравяне е осъществен с вещество от " фамилията на новичок ".

Той уточни, че наличието на съветския жител Федотов в България по време на опита за ликвидиране не е инцидентно. Федотов е бил във Англия, когато са отровени Скрипал, както и в Каталуния по време на митингите, сподели някогашният боен министър.

Според Ноев следва идната седмица да се разбере, че сега съветската страна се пробва да заличи от осведомителните масиви информация за Александър Мишкин и Анатолий Чепига, които бяха уличени като причинители на отравянето на Скрипал, както и за Федотов.

Според Ноев Гебрев е имал интерес към пазаруването на " Дунарит " още през 2015 година, когато е бил токсичен. Той уточни офшорната компания " Виафот ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР