Опитите за сваляне от власт на президента на Венецуела Николас

...
Опитите за сваляне от власт на президента на Венецуела Николас
Коментари Харесай

Венецуелският външен министър: ЦРУ планира сваляне на правителството на Николас Мадуро

Опитите за събаряне от власт на президента на Венецуела Николас Мадуро са част от проект на американското Централно разследващо ръководство, съобщи в Москва венецуелският външен министър Хорхе Ареаса, представен от ТАСС.
"Това е задачата на проекта на Централно разузнавателно управление на САЩ взаимно с опозицията във Венецуела. Той се свежда до събаряне на държавното управление на Мадуро и заграбване на естествените благосъстояния на страната ни, още повече, че тези благосъстояния се управляват от народа ни вследствие на социалистическа гражданска война. Именно това се опитваме да избегнем. Не желаеме венецуелският народ да страда ", сподели Ареаса.
Той добави, че държавното управление на Венецуела се е обърнало към държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо с искане за разговор. "Не е нужно да се работи силово, не е необходим държавен прелом, имаме демократични институции, настъпи време за разговор. Нека администрацията на Съединени американски щати позволи на венецуелската съпротива да седне с нас на масата за договаряния ", сподели Ареаса.
На 30 април група военни във Венецуела се разгласи на страната на опозиционния водач Хуан Гуайдо, а по-късно в страната се състояха всеобщи антиправителствени демонстрации. При конфликти със силите на реда бяха убити четирима души, а стотици бяха ранени. По данни на неправителствени организации на 30 април и 1 май са арестувани минимум 240 стачкуващи. Възможно е да бъде повишен численият състав на групата съветски военни експерти, които работят във Венецуела в границите на военнотехническото съдействие, съобщи Ареаса.
В края на март във Венецуела дойдоха два самолета с съветски военнослужещи. Руският външен министър Сергей Лавров тогава съобщи, че съветските военни са на територията на Венецуела за ремонт на техника в границите на съглашение за военнотехническо съдействие сред Москва и Каракас, отбелязва ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР