Опитите за пропаганда и дезинформация на посланичката на Русия Елеонора

...
Опитите за пропаганда и дезинформация на посланичката на Русия Елеонора
Коментари Харесай

Недопустими опити за пропаганда. Външното министерство осъди дезинформацията на Митрофанова

Опитите за агитация и дезинформация на посланичката на Русия Елеонора Митрофанова са неприемливи и неприемливи, се споделя в позиция на министерството на външните работи на България, оповестена късно във вторник.

Позицията е по отношение на на Митрофанова, направено по-рано във вторник, в което се твърди, че посредством снабдяването на Украйна с муниции или с " възможното изпращане на български контингент в зоната на военни дейности " България се " въвлича в спора ". Двете изказвания са погрешни и са част от съветското пропагандно говорене.

Десетки страни, измежду които и България, към този момент изпратиха и не престават да изпращат военна помощ на Киев, само че не са станали част от войната, която Русия стартира против Украйна. Не съществуват и проекти България да изпраща свои военни в Украйна, сподели в неделя и министърът на защитата Тодор Тагарев.

В тази връзка от министерството на външните работи показват, че " присъщите за демократичния развой форми на другарство и отговорно държание са несъвместими с каквото и да било деформиране на информацията в публичното пространство ".

" Неприемливи и неприемливи са всевъзможни опити за агитация и дезинформация, които компрометират демократичните полезности ", се споделя още в позицията на министерството, ръководено от Мария Габриел.

" Последователни сме в позицията си на взаимност с народа на Украйна, както и в безусловната си поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на страната в нейните интернационално приети граници, в това число териториални води ", написа още в известието.

Откакто Русия стартира непредизвиканата си война против Украйна съветската посланичка Елеонора Митрофанова неведнъж е упреквана в дезинформация и неуместни изявления. Последно през април външното министерство я упрекна и в интервенция във вътрешните работи на България поради думите ѝ,, в случай че можеше.

През февруари 2022 година посолството загатна, че българските институции са " евроатлантически подлоги ", и съпостави войната на Русия в Украйна с Освобождението на България от 1878 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР