Опитите за предотвратяване на сезонния грип, но най-вече паниката с

...
Опитите за предотвратяване на сезонния грип, но най-вече паниката с
Коментари Харесай

Свършиха медицинските маски в Атина

Опитите за попречване на сезонния грип, само че най-много суматохата с новия ковид напълния аптеките в Атина с нетърпеливи пациенти, което пък докара до дефицит на медицински маски, предава МИА, представени от БГНЕС. Купуват ги гърци, само че и най-вече туристи, множеството от тях от Китай, за да ги употребяват по летищата, само че най-много да си ги занесат вкъщи.
Собствениците на аптеки разясняват, че китайските туристи напущат почивката си там с опаковки от 30-50 маски, а 10 пакета от здравното произведение се продават за по-малко от четири часа.
Медицинските маски се търсят всеобщо и от гърци. Аптекари регистрират голям растеж на търсенето на маски, макар че гърците купуват по 1-2, а не по цели пакети.
Все по-често в публичния превоз в Атина, изключително в метрото, да се срещат хора с маски. Някои се пазят от грипа, други - от ковид.
Фармацевти настояват, че в аптеките няма покачване на цените и те варират от 20 цента до 4 евро, според от качеството на маската.
В Атина от ден на ден аптеки поставят надпис на китайски, който гласи " влизане единствено по един ".
Собственикът на една такава изяснява, че е подхванал сходна стъпка, защото в аптеката " влиза цяла група от 10 или повече души ", като един от тях може да е болен. Затова продавачът постоянно е с защитна маска.
Федерацията на чиновниците на гръцките държавни лечебни заведения, обаче, упреква аптекарите, че вършат облага на гърба на страданието на хората, като цената на маските за лечебните заведения се е нараснала с 300 %.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР