Опитите за хакерски атаки в НАП продължават. Новите системи обаче

...
Опитите за хакерски атаки в НАП продължават. Новите системи обаче
Коментари Харесай

Експерт: Течът на данни в НАП привлече вниманието на хакерите от цял свят

Опитите за хакерски офанзиви в Национална агенция за приходите не престават. Новите системи обаче ги предотвратяват. Това твърдят от организацията. Изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите уточни, че е имало случаи, в които е имало 1000 опити за хакерска офанзива за един ден и пояси, че работят дружно с ГДБОП по случаите.
Доскоро ние не бяхме толкоз привлекателни, само че този теч на данни, който стана в Национална агенция за приходите, за който стана известно в цал свят, притегли вниманието на хакерите от целия свят към нас. Може би това е главната причина и за увеличените офанзиви към всевъзможни институции, освен към Национална агенция за приходите, всевъзможни държавни уеб сайтове, даже локални и общински, сподели Павел Георгиев от Асоциацията на етичните хакери.

По думите му " на високите нива нв страната се взеха поучения, че даже страната да няма опция сама да се оправи с тези офанзиви, е редно да се обърне към бизнеса, към частния бранш, които да оказват помощ по някакъв метод в битката с киберсигурността ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР