Опитите за хакерски атаки продължават и до ден днешен, но

...
Опитите за хакерски атаки продължават и до ден днешен, но
Коментари Харесай

НАП: Опитите за хакерски атаки продължават

Опитите за хакерски офанзиви не престават и до ден сегашен, само че ние съумяваме да ги предотвратим. Това сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова по време на чуването си във Временната комисия за Национална агенция за приходите, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". Тя уточни, че Национална агенция за приходите ги предотвратява с помощта на новите приложения и системи, които са внедрени. " Точно за попречване на такива злонамерени дейности. Към момента няма сполучливи опити ", сподели Димитрова.
Изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите уточни, че е имало случаи, в които е имало хиляди опити за хакерска офанзива за един ден. " Информацията за айпи адреса предоставихме навреме на ГДБОП. Имаше още един сходен случай, също го предоставихме на ГДБОП. Доколкото знаем, следствието там продължава ", сподели още Димитров.
Припомняме, че през юли тази година от Национална агенция за приходите изтекоха данните на милиони българи и компании. След хакерската офанзива министър председателят Бойко Борисов разпореди инспекция на осведомителните системи на държавните институции. Данъчните потвърдиха, че офанзивата е съумяла поради недобра отбрана на една от електронните им услуги - за възстановане на Данък добавена стойност, платено в чужбина. По-късно за случилото се бяха упрекнати притежателят на TAD Group Иван Тодоров, дружно с комерсиалния шеф и представител на компанията Георги Янков - в подбуждане към тероризъм по случая с хакерската офанзива против Национална агенция за приходите. От прокуратурата тогава прецизираха, че досъдебното произвеждане е трансферирано по подготвеност на Специализираната прокуратура, както и че упрекнатият като физически причинител на офанзивата Кристиян Бойков също ще дава отговор пред съда за тероризъм - по член 108а, ал.1 от Наказателния кодекс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР