Опитите за блокиране на проекта за газопровод Северен поток 2

...
Опитите за блокиране на проекта за газопровод Северен поток 2
Коментари Харесай

Русия: Опитите за блокиране на Северен поток 2 е атака срещу европейския ред

Опитите за блокиране на плана за газопровод " Северен поток 2 " са офанзива против съществени детайли на европейския ред. Това заяви във Виена заместник-външният министър на Русия Александър Грушко, представен от РТ.

Той разяснява, че е доста тъпо, тъй като в действителност се прави опит да се нападат и европейската сигурност и непоклатимост.

По-рано американският министър на енергетиката Рик Пери, който е на посещаване в Киев разяснява, че Вашингтон възнамерява да наложи наказания против газопровода.

В средата на май, американски сенатори изготвиха законопроект, предусещащ въвеждането на наказания против физически лица и компании, участващи в плана за газопровод.

Водещ анализатор на Националния фонд за енергийна сигурност Игор Юшков в изявление за НСН разяснява законопроекта на американските сенатори, " това е продължение на една история, която е към този момент съвсем две години ".

Според него е доста необичайно, че американската страна се пробва да блокира самото строителство, въпреки че преди този момент признава, че е малко евентуално да може да направи нещо такова.

" Освен това е изцяло допустимо, в случай че бъде признат, това няма да се отрази на осъществяването на плана за газопровода: той ще бъде приключен по този начин или другояче ", изяснява Юшков.

Председателят на комисията по енергетика на долната камара на съветския парламент Павел Завални изясни по-рано по отношение на законопроекта, че " съдейки по изказванията на представители на изпълнителната власт и по тези начинания, се основава усещане за някаква нервност. Сякаш идва краят на света. Има нови пътища за доставка (независимо дали става дума за " Турски поток " или " Северен поток - 2 " ), което усилва енергийната сигурност на Европа ", изяснява той.

Според него американците считат, че губят в тази конкурентна битка, затова, както отбелязва депутатът, те вършат спомагателни опити за санкциониране и натиска върху сътрудниците и участниците в строителството.

" При изискванията, които се оформят, доставянето на газ под формата на полутечен газ на европейския пазар от Съединени американски щати е нерентабилно, само че с цел да бъде печелившо, е належащо да се отстранен други снабдители, да се сложи под подозрение доставките от Русия и да се забави строителството на " Северен поток 2 ", добавя Завални.

Според него, политиката на Съединени американски щати е " недалновидна ". " Америка просто ще загуби съдружници. Престава да бъде образец за народна власт и независимост... престава да бъде честен водач ", разяснява депутатът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР