Опитите на руското МО да твърди, че руските сили са

...
Опитите на руското МО да твърди, че руските сили са
Коментари Харесай

ISW: Вагнер търси легитимация, докато Москва лъже за победи в Украйна

Опитите на съветското МО да твърди, че съветските сили са дали отговор на украинския удар на 31 декември против съветските позиции в Макеевка сътвориха още неодобрение в съветското осведомително пространство. Руското министерство на защитата разгласи на 8 януари, че съветските сили са провели " ответен удар " против украинските сили за Макеевка на 31 декември, при който починаха до 400 мобилизирани бойци заради пропуски на съветското командване и неприятни практики за разпространяване на персоналния състав.

Това написа в новата сводка на " Института за проучване на войната " (ISW). 

Руското министерство на защитата погрешно твърди, че ответният удар е ориентиран към няколко краткотрайни украински пункта за разполагане в Краматорск, Донецка област, и е умъртвил над 600 украински чиновници.

Това изказване е погрешно - финландски кореспондент посети мястото на стачката в Краматорск на 8 януари и означи, че тя е блъснала празно учебно заведение.
 ISW: Кремъл е надалеч от обкръжаването на Бахмут
ISW: Кремъл е надалеч от обкръжаването на Бахмут

Запасите от балистични ракети на Русия са намалели

Няколко съветски блогъри отхвърлиха изказванието на съветското МО, като показаха, че съветското МО постоянно показва лъжливи резултати критикува съветското военно управление за измисляне на история, с цел да " отмъсти " за Макеевка, вместо да потърси отговорност от съветското управление за загубите.

Прилагането от съветското Министерство на защитата на рамка за недоволство и възмездие към доста от интервенциите му сътвори негативна противоположна връзка с видни членове на провоенното съветско осведомително пространство. В началото на огромната акция от удари против украинска сериозна инфраструктура през октомври 2022 година съветското МО употребява сходна рамка на " възмездие " против хипотетичните украински удари по моста на Керченския пролив и друга съветска инфраструктура.

По този метод съветското МО сътвори верига за негативна противоположна връзка, в която се пробва да отговори на триумфите на украинската атака с дискретно, ответно, нападателно деяние, което по-късно отваря МО за продължаващи рецензии от недоволни съветски блогъри, подчертаващи своите убеждения, че МО реагира по неверен метод или към неверното събитие. Отговорът на съветското министерство на защитата на Макеевка е ясно продължение на този модел на недоволство и възмездие , който още веднъж отвори съветското военно управление към твърда рецензия на тяхното водене на войната.

Финансистът на групата " Вагнер " Евгений Пригожин може би се пробва да експлоатира финансово украинските естествени запаси към Бахмут и употребява войната в Украйна, с цел да свърже военните си сили с съветските районни чиновници. Неназован чиновник на Белия дом съобщи на 5 януари, че Съединените щати считат, че Пригожин се стреми да извлича сол и гипс от мини в региона на Бахмут за парична облага.

Пригожин се опита да оправдае смисъла на мините към Бахмут и Соледар (които съветските сили се бориха да завладяват от украинските защитници) на 7 януари, заявявайки, че тези мини имат " неповторими и исторически отбрани ", които работят като " мрежа от подземни градове ".

Пригожин добави, че тези мини могат да обитават личен състав и военно съоръжение на дълбочина от 80 до 100 метра и твърди, че тези мини са снабдени с оръжия от Първата международна война. Изявленията на Пригожин евентуално са опит да се изясни бавният ритъм на напредъка на " Вагнер " към Бахмут, само че може също по този начин отчасти да изясни неговата траяла месеци и скъпа решителност да откри надзор над региона. Бивш съветски офицер и блогър подлага на критика Пригожин и съветските командири, заявявайки, че всички са знаели за съществуването на тези мини при създаването на проект за нахлуване и отхвърли изказванието за съществуването на исторически оръжия в региона.

Блогърът също означи, че даже в случай че съветските сили и войските на Вагнер завладяват Соледар, Пригожин и съветската войска ще изгубят стратегически заради ангажирането на най-хубавите си сили в изтощителна борба.

ISW по-рано заяви, че различен съветски силовик, чеченският водач Рамзан Кадиров, се пробва да си обезпечи бизнес благоприятни условия в окупирания Мариупол.

Пригожин също по този начин продължава обществено да се причислява към определени съветски губернатори в опит да усили въздействието си и да прокара персоналните си ползи в Русия, за разлика от прецизното продобиване на войната. Губернаторът на Курска област Роман Старовойт посети подготвителната база на " Вагнер " за националната милиция на Курска област на 8 януари и съгласно известията е упражнявал дружно с Пригожин и " същински мъже ", които са патриоти по време на визитата си.

Руски медии настояват, че Старовойт даже е получил предложение да подпише контракт с " Вагнер " , което е отказал заради публичните си отговорности.

Някои съветски медии даже оформиха визитата на Старовойт на полигона като модел на държание за съветски политик, което в допълнение ускори имиджа на Пригожин като родолюбив военновременен водач в съветското осведомително пространство.

Пригожин евентуално се пробва да събере поддръжка за легализирането на " Вагнер " в Русия.

Министерството на защитата на Обединеното кралство (UK MO) удостовери предходните оценки на ISW, че съветските сили се приготвят за опцията за бъдещи украински контраофанзиви в Запорожка или Луганска област. Министерството на защитата на Обединеното кралство заяви на 8 януари, че през последните седмици съветските сили са разширили отбранителните укрепления в Запорожка област по линията Василивка-Орихков и поддържат огромна формация на силите в този бранш по метод, който допуска, че съветските командири са загрижени за опцията на огромен украински контраофанзивен напън в Южна Украйна.

Министерството на защитата на Обединеното кралство допусна, че съветските сили са изправени пред два еднообразно належащи сюжета за контранастъпление: украински пробив на Запорожката линия, който може съществено да сложи под въпрос жизнеспособността на съветския сухопътен мост, свързващ Ростовска област с окупирания Крим, или украински пробив в Луганска област, който може да затрудни в допълнение да анулира съветската настъпателна цел за окупиране на целия Донбас.

ISW по-рано означи знаци за подготовка за съветско уверено изпитание (вероятно от защитителен характер) по линията Сватове-Креминна в Луганска област и оцени, че позицията на съветските сили и разпространяването на отбранителните структури в Запорожка област допускат, че съветските сили може да се приготвят за евентуални украински старания против този бранш.

Говорителят на украинското Главно разследващо ръководство (ГУР) Вадим Скибицки съобщи на 8 януари, че Русия възнамерява да употребява мобилизиран личен състав в настъпателни интервенции в неопределени региони на фронта напролет и лятото.

Скибицки съобщи, че Русия ще има потребност от два месеца, с цел да приготви военните си сили за нахлуване и че триумфът на съветските сили зависи от тяхното образование и хранителни запаси.

Анализът приключва с обзор на беларуското присъединяване. 

Русия разположи повече боен личен състав в Беларус на 7-8 януари. Министерството на защитата на Беларус съобщи , че част от авиацията на съветските Военно-космически сили от неустановен ешелон е пристигнала в Беларус на 8 януари.

Независимият беларуски мониторингов център Belarus Hajun Project заяви, че спомагателни 15 пътнически влакови вагона , пренасящи 700-800 съветски военни, са пристигнали във Витебск, Беларус вечерта на 7 януари.

Проектът Hajun заяви, че съветските бронирани елементи от същия ешелон са пристигнали във Витебск, Беларус на 6 януари , както ISW допусна по-рано.

Украинският общоприет щаб повтори, че не е забелязал съветски сили в Беларус да образуват ударна група към 8 януари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР