Опитите на президента Доналд Тръмп да оспори по съдебен ред

...
Опитите на президента Доналд Тръмп да оспори по съдебен ред
Коментари Харесай

Съдебна война! Експерти обсъждат шансовете на Тръмп за оспорване на вота

Опитите на президента Доналд Тръмп да оспори по правосъден ред резултатите от изборите по всяка възможност ще са безуспешни, тъй като той доста мъчно ще потвърди съществуващи нарушавания. Това декларира за ТАСС Андрей Коробков, професор по политология в Университета на Тенеси.

По думите му юридическият екип на президента може би ще подчертава върху съществуването на " мъртви души ", т.е. бюлетини, изпратени от името на покойници, хора от дълго време напуснали своя щат или негласували. Но съгласно Коробков от голяма важност ще бъде единствено в случай че бъде потвърдена машинация в размерите на хиляди гласове, която би изменила изборния резултат в съответния щат, съобщи Българска телеграфна агенция.

Екипът на Тръмп може да се позове и на погрешно оформяне на бюлетини. Например в случай че не е ясно за кого е подаден гласът или бюлетините са развалени и бракувани по измислена причина. Но и в този случай би трябвало да се потвърди " повсеместност ", което на процедура е невероятно, споделя пред ТАСС политологът.

Победата на Джо Байдън на президентските избори в Съединени американски щати евентуално ще докара до сгъстяване на позицията на Вашингтон към Москва, в това число усилване на глобите за купувачите на енергоносители. Това предизвестява пред ТАСС почетният професор от токийския университет " Хосей " Нобуо Шимотомаи, създател на над 20 книги за историята и политиката на Русия.

" С идването на власт на президент католик още повече ще се усили присъщият на Демократическата партия яростен напън върху Русия, в това число по въпроса за Украйна. Ще се усили и вероятността от наказания ", споделя професорът. Той разяснява, че поради усилването на наклонността в Съединени американски щати и Европейски Съюз за прекосяване към екологично чисти енергийни източници съществува възможност да се вкара налог за вноса на енергоносители за понижаване на въглеродните излъчвания, което " също има темперамент на наказания против Русия ".

Шимотомаи изрича догатката, че поради острото съревнование сред Републиканската и Демократическата партия в Съединени американски щати ще възникне спор сред бъдещия президент и Сената. Така съгласно него американската политика ще се концентрира върху вътрешните проблеми и по тази причина " смяната в връзките с Русия в полза на решаването на интернационалните проблеми ще се усложни доста ", цитира ТАСС мнението на японския академик.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР