Опити за хакерски атаки към базата данни на Националната агенция

...
Опити за хакерски атаки към базата данни на Националната агенция
Коментари Харесай

Опитите за хакерски атаки срещу приходната агенция продължават

Опити за хакерски офанзиви към базата данни на Националната организация за приходите (НАП) не престават и след случая от юли, при който медии получиха достъп до персонални данни на над 1 млн. жители и компании.

За продължаващите офанзиви - само че към този момент несполучливи, заяви изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова пред депутатите от краткотрайната парламентарна комисия за изясняване на случая.

" Непрекъснато се записват такива опити, само че ние сполучливо съумяваме да ги предотвратим, с помощта на новите приложения и системи, които през това време внедрихме ", сподели изпълнителният шеф, представена от Българска телеграфна агенция.

Димитрова даде образец със случай, в който в рамките дневно е имало хиляди опити отбраната на информацията да бъде разрушена. " Информацията за айпи адреса предоставихме навреме на ГДБОП. Имаше още един сходен случай, също го предоставихме на ГДБОП. Доколкото знаем, следствието там продължава ", сподели Димитров.

Заради случая през юли бяха освободени шефовете на звена, отговарящи за осведомителната сигурност, а Комисията за отбрана на персоналните данни санкции администрацията с 5.1 млн. лева

Води се следствие против притежателя на софтуерната компания " ТАД груп " Иван Тодоров по обвиняване в подбуждане за кибертероризъм за проведена незаконна група с користна цел.

Одит на " Информационно обслужване " оповестен неотдавна, сподели пропуски в системата за отбрана - сървърите на Национална агенция за приходите са остарели, липсва в допълнение електрическо зареждане, климатизацията не е добра, даже пространствата, в които са ситуирани, не дават отговор на условията. Има пропуски в мрежовата архитектура, която с годините е прекалено разширена, бяха заключенията на проверяващите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изтичането на персонални данни от Национална агенция за приходите (154)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР