Опитът за внасяне у нас на хиляди тонове опасни отпадъци

...
Опитът за внасяне у нас на хиляди тонове опасни отпадъци
Коментари Харесай

Неофициално: Италианският боклук е причината за акциите в Ботевград, Русе и МОСВ

Опитът за внасяне у нас на хиляди тонове рискови боклуци от Италия е в основата на огромната профилирана интервенция в Министерството на околната среда и водите, в дома на зам.-министър в Ботевград и в къщата и офисите на предприемач в Русе. Това е неофициалната информация за почналата тази заран акция, с която bTV разполага.

Операцията продължаваше и към обедните часове на днешния ден. Стартът ѝ бе даден в 6:30 тази заран, когато чиновници на ДАНС и спецпрокурори влязоха в фамилната къща на зам.-министъра на екологията Красимир Живков в Ботевград, с цел да търсят документи.
Специализирана интервенция в Ботевград По първична информация става дума за следствие на проведена незаконна група
Часове по-късно стартира и интервенцията в Министерство на околната среда и водите, като по информация на bTV Живков е бил докаран там.
Специализираната прокуратура прави акция в Министерство на околната среда и водите По неофициална информация има връзка с интервенцията в Ботевград
Междувременно, бяха запечатани къщата на русенския предприемач Пламен Бобоков и административната постройка на производителя на батерии и моторни масла „ Приста ойл “, на която е съосновател дружно с брат си Атанас. Според неофициална информация двамата предприемачи са разследвани дружно с Живков.
Жандармеристи изнесоха документи от къщата на Бобоков в Русе (СНИМКИ) Униформени са влезнали и в административната постройка на "Приста ойл "
Още при започване на годината прокуратурата разгласи, че зам.-министър на околната среда е дал разрешението за импорт на 25 000 тона рискови боклуци. На италианска земя над 300 мафиоти и една българка бяха задържани поради рисковата скица.

Към момента Министерство на околната среда и водите отхвърля коментар по случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР