Опитът за вандалски грабеж в Роженския манастир е бил ръководен

...
Опитът за вандалски грабеж в Роженския манастир е бил ръководен
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЯ! Адвокат водил групата, нахлула в Роженския манастир

Опитът за вандалски обир в Роженския манастир е бил управителен от 44-годишния правист от Сандански Стефан Матеев, разгласи пред съда в Пловдив прокуратурата. Той беше арестуван за непрекъснато в ареста дружно с различен негов съизвършител.

Другите двама,които са малолетни, бяха пуснати под надзора на контрольор от Детска педагогигечска публикация. Прокуратурата в Сандански изиска четиримата да останат в ареста, защото престъплнието им е авансово планувано.

На 18 септември те атакували Роженския манастир и са направили обир над игумена като са го завързали и са му взели мобилния телефон. Групата търсела богатство.

Задържаният правист, съгласно прокуратурата, имал водеща организационна роля. За планове револвер в дома му той изясни, че го намерил преди дни в парка в Сандански, имал желание да го излъчена на полицията, само че не запомнил.

Според прокуратурата той е ръководел всичко, дал им е тиксо, обяснил по какъв начин да го завържат –така настояват, изясни Пенко Ненков, юрист на арестувания правист Стефан Матеев.

Ненков твърди, че доказателства в тази тенденция няма и клиенът му не бил на мястото, където твърди прокуратурата.

Арестуваният юрист единствен от групата, виновна за нападението над манастира, носел маска на лицето. Другите участници са снимани от охранителни камери.

Решението на съда може да бъде обжалвано в тридневен период.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР