Опитът за уреждане на трафика по време на ремонтите в

...
Опитът за уреждане на трафика по време на ремонтите в
Коментари Харесай

Хаосът в „Гладно поле” вкарва шофьорите в дилема – да нарушат закона, или да обикалят булевардите

Опитът за споразумяване на трафика по време на ремонтите в „ Гладно поле “ вкара водачите в неизбежно нарушаване на Закона за придвижване по пътищата. Припомняме, че три по едно и също време стартирали плана по реорганизация на пътната настилка сътвориха безспорен хаос в „ Източен “, а стотици водачи остават блокирани всекидневно в тапи по бул. „ Санкт Бетербург “, бул. „ Освобождение “ улиците към комерсиалния център и околните магазини.

В момента отворени за придвижване са южното платно на бул. „ Санкт Петербург “ откъм парк Лаута, което се употребява еднопосочно, в посока Тракия. Северното платно в сектора остава напълно затворено за ремонтни действия. От кръговото с бул. " Освобождение " до ул. " Богомил " коли не се движат. Трафикът в посока Централна градска ще се реализира през Цариградско шосе, или през " Менделеев ".

За да стигнат обаче колите, които пътуват от „ Тракия “ до Plaza Mall или Metro, то те неизбежно би трябвало да влязат в нарушаване. Шофьорите следва да създадат противоположен завой по бул. „ Освобождение “ след хотел SPS. Точно там обаче има голям знак, който не разрешава това.



Още една опция има пред пловдивските водачи, само че за задачата те би трябвало да продължат по булеварда и да употребяват обръщалото до общината на регион „ Източен “. Този маршрут обаче е прекомерно надалеч, с цел да бъде желание на пътуващите в тежкия трафик. Затова и доста от водачите вършат съзнателно нарушаване, с цел да съкратят пътя си.

TrafficNews към този момент ви описа, че повода за кошмарното придвижване в „ Гладно поле “ е освен работата по бул. „ Санкт Петербург “. Абсолютния безпорядък се провокира, откакто трите компании, спечелили процедурите по „ Региони в растеж” за квартала, стартираха едновременно своите планове. В това число ремонтите по бул. „ Санкт Петербург”, „ Лев Толстой”, ул. „ Тодор Гатев” и продължението на ул. „ Богомил”.

Проверка на TrafficNews обаче демонстрира, че по част от ремонтите не се работи с дни, а единственото, което припомня за действия, са зарязаната купчини с боклуци.

От ДЗЗД " Градска среда " разясниха, че обновеният сектор към карето с магазини може да бъде отворено за придвижване най-скоро на 18 декември, поради потребността от облекчение на трафика по празниците.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР