Опитът за съставяне на правителство с мандата на Продължаваме промяната“

...
Опитът за съставяне на правителство с мандата на Продължаваме промяната“
Коментари Харесай

Тих бойкот води втория мандат към провал

Опитът за сформиране на държавно управление с мандата на „ Продължаваме промяната “ наподобява все по-обречен след първото за годината съвещание на Народното събрание.

На него по-голямата част от политическите сили на процедура въобще не отделиха внимание на втория мандат, процедурата по който е в ход тази седмица, а концентрираха речите си непосредствено върху третия.

Проектът за програмна декларация с национални цели и цели на Политическа партия въобще не влезе в дневния ред на Народното събрание за тази седмица. При приемането на мандата от президента Румен Радев през вчерашния ден номинираният за министър председател акад. Николай Денков уточни поддръжката за тази декларация в пленарната зала като решаващо събитие дали ще предложи въобще държавно управление, или ще се откаже.

Още през вчерашния ден стана ясно, че такава поддръжка от Българска социалистическа партия не може да се чака. А през днешния ден Корнелия Нинова непосредствено разгласи: „ Очевидно всички гледаме към третия мандат и там е последният късмет. Бихме го нарекли „ мандат на разсъдъка “ .

Сходно обръщение насочи и Движение за права и свободи:

„ Политическите партии в 48-то Народно заседание бяхме сложени пред огромно тестване още с избора на ръководител на Народното събрание, провали се и първият мандат за сформиране на държавно управление, идният втори мандат не дава по-големи шансове като се има поради идентичния модел на първите две политически сили. Това, което би трябвало да ангажира отговорността на всички ни е третият мандат, без значение какви биха били последствията за рейтинги и изборни резултати “ , съобщи Мустафа Карадайъ. По думите му „ няма да има опрощение за никого “ , в случай че третият мандат се провали.

„ Третият мандат е спешен, той е ексцентричен и би трябвало да бъде употребен оптимално добре, с цел да се опитаме с общи старания да решим политическата рецесия “, включи се в същия звук и Тома Биков от ГЕРБ. Той разгласи за парадоксално и необяснимо упованието на „ Продължаваме промяната “ да получи поддръжка за декларация и кабинет „ от тези, които желаят да унищожат “ .

Държава не се управлявала с заявления, а с министри, министър председател и кабинет. Биков прикани „ Продължаваме промяната “, в случай че желаят да подходят съществено, просто да предложат състав и конструкция на Министерски съвет в пленарната зала.

„ С кой от записаните в декларацията цели не сте съгласни “ , попита самият акад. Денков. Той дефинира като „ доста забавни “ рецензиите, които е чул по адрес на програмния документ.

„ Те демонстрират, че ние сме си свършили работата. Да, постарали сме се да обединим точките, задачите,  които имаме във всички парламентарни стратегии с изключение може би на една политическа групировка " , заключи Денков.

Той разгласи, че в петък ще изискат включване на декларацията за гласоподаване в дневния ред като изключителна точка. Дори това да бъде утвърдено от пленарната зала обаче, все още гласовете в поддръжка на самия документ наподобява, че са единствено на Политическа партия, Демократична България и вероятно „ Български напредък “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР