Опитът за покушение над Иван Гешев е посегателство не само

...
Опитът за покушение над Иван Гешев е посегателство не само
Коментари Харесай

Пловдивски магистрати в подкрепа на Иван Гешев: Тук сме, за да кажем стига!

Опитът за нападение над Иван Гешев е посягане освен против личността на основния прокурор, а и над прокуратурата като институция. Това съобщи представителят на Окръжна прокуратура-Пловдив Галина Андреева по време на алегорични митинг на магистратите, които излязоха през днешния ден в 11 часа пред постройката на прокуратурата, с цел да изразят поддръжката си към Обвинител №1.
Прочетете още
От прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет споделиха, че остро осъждат жестокото посягане против Иван Гешев, а в демонстрацията се включиха както магистрати от съда, по този начин и от Военна прокуратура. На събитието участва и Ваня Христова – областен прокурор, Петър Петров – областен прокурор и  Тодор Деянов, който е апелативен прокурор на Пловдив.

„ Днес всички виждате нас тук, тъй като считаме, че случилото се е посягане освен против личността на основния прокурор, а и над прокуратурата като институция. Тук сме тъй като е извънредно време да се разбере нещо, за което от дълго време приказваме. Това е, че протичащото е функционалност на умишленото рушене на престижа на институциите, на безпринципното опетняване на прокуратурата. Тук сме тъй като желаеме да кажем стига! Стига на упражненията над правосъдната власт, на хора, чийто ползи стоят доста надалеч от това да служат на обществото. Утре може да е всеки един от нас и от вас, може да е всеки, който е неуместен на някого, поради това, че си прави работата. Искаме да знаете, че все пак ние ще сме тук и ще продължим да си вършим работата ”, съобщи още Галина Аснрееева.

Освен в Пловдив, магистрати показаха поддръжката си към основния прокурор в цялата страна.

По-рано през днешния ден замесникът на основния прокурор Борислав Сарафов съобщи, че  взривната примес, употребена против кортежа на Гешев, е самоделна и е изготвена от изключителен професионалист.  Извършителят е имал образен контакт с колата, само че самата бомба е взривена по електронен път, посочи той. По време на огледа на местопроизшествието е взел участие и израелски специалист по контратероризъм, сподели още Сарафов. По думите му гърмежът е бил съсредоточен и ориентиран от банкета на пътя към пътното платно.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР