Опитът за грабеж в столичен супермаркет е извършен от 34-годишна

...
Опитът за грабеж в столичен супермаркет е извършен от 34-годишна
Коментари Харесай

Министър Терзийски огласи основната версия за касапницата с трите трупа във Варна

Опитът за обир в столичен супермаркет е осъществен от 34-годишна жена без престъпни прояви. Това съобщи в ефира на Нова телевизия министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

"Тя не се е дегизирала. Задържана е с разпореждане на прокурора за 72 часа, ще й бъде назначена психиатрична експертиза ", добави той.

"Нямаме данни да работи, най-вероятно е безработна, само че не е ясно от по кое време и дали е поради пандемията. Оръжието, което е употребила, е газово и е било на неин непосредствен. То е законно и записано ", съобщи Терзийски.

"Обясненията на извършителката не са доста съответни ", сподели той.

По думите му охранителят първо е бил атакуван, по-късно самичък е обезвредил дамата и в това време е извикал помощ.

"Статистиката от началото на 2020 година демонстрират намаляване на незаконната активност - и при обири и при измами. Наблюдаваме само същото равнище на незаконна активност при домашното принуждение. Всичко останало върви надолу ", безапелационен е той.

По думите му постоянно икономическата обстановка се отразява върху хората. "Има такива, които ще изпаднат в невъзможност и ще си разрешат престъпно действие ", счита Терзийски.

Той обаче призна, че Министерство на вътрешните работи не могат да си разрешат служители на реда във всеки търговски обект. "Както виждате частните компании за защита се оправят задоволително добре ", добави той.

"Две убийства и едно самоубийство. Много процесуално-следствени дейности текат сега. Назначени са експертизи. Основната версия в действителност е за любовен триъгълник ", призна той.

"След 21 декември не започваме нов живот. Трябва да продължим да сме виновни и да се пазим ", счита Терзийски.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР