Опитът за атентат срещу главния прокурор е един отвратителен акт

...
Опитът за атентат срещу главния прокурор е един отвратителен акт
Коментари Харесай

Плевнелиев: Атентатът срещу Гешев е удар срещу сърцето на демокрацията

Опитът за атентат против основния прокурор е един непоносим акт на тероризъм, акт против самото сърце на българската народна власт. Така президентът на България в интервала 2012-2017 г. Росен Плевнелиев коментира пред БиТиВи вчерашния гърмеж до автомобила на обвинител номер едно.

По думите му това е една ужасяваща офанзива, която е нечовешка. Трябва всички да си дадат сметка какво се е случило през вчерашния ден. Досега не сме имали подобен случаи против институцията на основния прокурор, изясни Плевнелиев.

Той уточни, че в Европа гледат на България като на страна, която е неуправляема, корумпирана, в тежко политическо опълчване, а мафията се завръща със страшна мощ. Толкова доста счупихме репутацията на България и отговорност носят всички политици, в това число и президентът Румен Радев, разкритикува Росен Плевнелиев.

Той желае да види каква е реакцията на " Продължаваме промяната " във връзка с случая. Плевнелиев се надява опитът за атентат против основния прокурор да не раздели партиите от 49-ото Народно заседание. Той прикани президентът да даде още няколко дни време преди да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление. Бойко Борисов и Кирил Петков могат да допринесат за разплитането на пъзела в политиката и да подтиснат биткаджийството за сформиране на държавно управление, счита експрезидентът.

Той се надява да има напън върху България да сформира държавно управление, само че съгласно него подобен няма. Няма външна интервенция за сформиране на държавно управление - или ние ще създадем държавно управление, или ще правим групово самоубийство, предизвести Плевнелиев и добави, че с дейностите си България ще загуби 10 милиарда лева от Европейски Съюз.

Той не изключва да има нов кабинет " Попов ". Българска социалистическа партия са съвсем неосъществим сътрудник за сформиране на държавно управление, сподели още Плевнелиев. Пред ГЕРБ има два разновидността - програмно или експертно държавно управление. Ако би трябвало да се вършат избори 2 в 1, да бъдат с европейските, само че не с локалните избори, прикани Росен Плевнелиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР