Опитът на управляващите да си купят индулгенция от работещите в

...
Опитът на управляващите да си купят индулгенция от работещите в
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Анализ на причините за липсата на шофьори в градския транспорт няма, има протести

Опитът на ръководещите да си купят индулгенция от работещите в градския превоз няма да промени отвратителните санитарно-битови условия на труд в сдруженията, безапелационен е ръководителят на Българска социалистическа партия - София.
Увеличението на заплатите на работещите в градския превоз с 10% няма по какъв начин да компенсира недоволството им от отвратителните санитарно-битови условия на труд. Това разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов. " Безспорно заплатите са доста значими, само че не по-малко значими са и изискванията на труд, сподели той. - Дано това 10% нарастване на месечните хонорари да не е опит за пазаруване на индулгенция. Това обаче няма да промени обстоятелството, че водачите и ватманите в градския превоз са принудени да употребяват тоалетни на крайните спирки, които са в непоносимо положение. А на последната спирка на тролей №1 на Пета градска болница към мизерната тоалетна за водачите и диспечерите се прескачат плъхове ".

Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм в СОС, означи и обстоятелството, че от две години има компликации при осъществяването на транспортната задача, само че ръководещите не оферират оптимизация на транспортната мрежа, факт са дублираните направления тук-там, а на други има огромни шпации на придвижване на градския превоз.

" Тези въпроси Комисията по превоз и туризъм все ги отсрочва, замита ги под килима, разяснява той. - Недостигът на водачи в градския превоз е от години. Шофьорите не престават да напущат, все по-малко са искащите да работят в транспортните сдружения. А в Комисията по превоз и туризъм не сме видели до момента разбор за какво има такова текучество и дефицит. Удобните оправдания, че в цяла Европа бил този дефицит с нищо не оказват помощ да бъдат решени проблемите в България. Аз от години желая да видя разбор, който да покаже главните аргументи за това за какво специалността водач или машинист в градския превоз на София не е атрактивна и мечтана? Само в заплатите ли е казусът, изискванията ли са, отношението към служащите ли е? Освен това, на каква база ръководещите взеха решение, че 10 милиона нарастване на бюджета за превоз са задоволителни. А фактически задоволителни ли са? Защо тези 10 милиона не са 20, не са 30 в случай, че явно има толкоз съществени проблеми в столичните транспортни сдружения? Или тези 10 милиона са единствено за туширане на напрежението? ".

Калоян Паргов е безапелационен, че казусът със санитарно-битовите условия за водачите е разследване от безконтролно отношение на ръководещите. " Това, което видяхме с очите си на няколко последни спирки е скандално, разяснява той. - Уникална безнаказаност е да предложиш на хора, упражняващи тежък труд, такива унизителни битови условия. Това са проблеми, които е неуместно служащите да слагат за разрешаване.

Ако решаването на въпроса с дефицита на фрагменти изисква повече време, подобряването на санитарно-битовите условия на труд в сдруженията изисква най-много предпочитание от страна на управлението и не доста средства. Каква е повода да са такива изискванията? Кой е виновен за това? ".

.

Според ръководителя на Българска социалистическа партия - София проблемите в Столичния градски превоз, които принудиха водачите в градския превоз да облекат жълтите жилетки и да стачкуват алегорично, са разследване от отхвърли да бъдат решавани разнообразни въпроси във времето и натрупването им.

" Като стартираме от подбора на управителните фрагменти, които са избирани с конкурс, само че на партиен, а не на експертен принцип, през страха на държавните органи ДАИ и Иснспекция по труда да наблюдават какво се случва в сдруженията и по този метод реализират " естествено политически чадър " до незадоволителната подготвеност на ръководещия екип - образец е ветровитият пост на заместник-кмета по превоз. За последния мандат се смениха трима, а последно краткотрайно за това дава отговор вездесъщият Дончо Барбалов. Отдавнашен явен факт е, че няма ясна тактика за развиването на превоза в София. Освен проблемите с сдруженията, доказателство за това са и тези с трафика, с паркирането и така нататък ".
--

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР