Опитът на автократа Борисов и присъдружния на Пеевски Гешев да

...
Опитът на автократа Борисов и присъдружния на Пеевски Гешев да
Коментари Харесай

Триото: Протестиращите не са наивници. Не вярваме в комичните изявления на Борисов |

Опитът на автократа Борисов и присъдружния на Пеевски Гешев да си завоюват още политическо време, злоупотребявайки с ясните публични промени, поискани от протестиращите, са следващата неистина, с която никой няма желание да се съобрази.

Това се показва в изказване на  " Отровното трио ", предизвикано от

Протестиращите жители не са политически наивници и всеки, който се пробва да ги раздели или подведе, ще носи отговорност пред историята на България и пред поколенията след нас, безапелационни са Велислав Минеков, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Публикуваме цялостния текст на изказването им:

" Това изказване е предопределено за всички, които в продължение на 38 дни не схванаха или се вършат, че не схващат настояванията на протестиращите жители.

Първо: Оставка на Борисов значи не просто отдръпване на физическото лице Бойко Методиев Борисов от власт, а отдръпване на ГЕРБ от ръководството и унищожаване на методите, с които ръководят. Това е предпочитание, годно за всяко едно държавно управление, което си разрешава по същия незаконен метод да третира и наскърбява българските жители. В кратковременен проект това значи предварителни избори. Никой няма да води спор с власт, изгубила дефинитивно доверието на жителите!

Второ: За да има доверие в изборния развой се постанова длъжностен кабинет, като преди този момент се подсигурява машинно, отдалечено и електронно гласоподаване. Част от гаранциите за почтен избор е унищожаване управленията на „ Информационно обслужване “, ГРАО и редица други ведомства, директно ангажирани с покупката и подправянето на изборите. Очевидно е, че кабинет, обслужващ мафията, не може да подсигурява честност в изборния развой.

Трето: Оставката на Гешев в този момент и идните промени в Конституцията, готови от едно ново Народно заседание, значат ясно, че въпросът не е просто в премахването на един основен прокурор, а е обвързван с проблеми като единоначалието в прокуратурата, невъзможността всеки прокурор да взема самичък решения и да носи отговорност за тях, както и цялостната безконтролност на основния прокурор. Т.е. всеки претендент за доверието на жителите би трябвало да заявява, че не е подготвен за конюнктурни или исторически взаимни отстъпки, а дава обещание авансово да поддържа предложенията за изваждане на прокуратурата от правосъдната система.

Ние не имаме вяра в комичните изказвания на Борисов за 6-месечно приучване на основния прокурор в Народното събрание, тъй като самият той не почита Народното събрание и свръх овластените основни прокурори ще вършат същото.

Намалението на мандата на държавния обвинител също не реформира системата.

Грижата на Борисов за положителното действие на правосъдната системата е видно даже по елементарния факт, че мандатът на основния контрольор и всички правосъдни инспектори към Висшия правосъден съвет е изминал преди няколко месеца. Грижата на „ реформатора “ Борисов по тази процедура от дълго време трябваше да е почнала и завършила.

Толкова за „ върховенството на закона “ в днешния му тип.

Председателят на Върховния касационен съд още през 2017-та в среща с президента съобщи, че е значимо изваждането на прокуратурата от правосъдната власт и слагането й като равно отдалечена институция. Той заявява, че е значимо свикването на Велико национално заседание.

Опитът на автократа Борисов и присъдружния на Пеевски Гешев да си завоюват още политическо време, злоупотребявайки с ясните публични промени, поискани от протестиращите, са следващата неистина, с която никой няма желание да се съобрази.

Протестиращите жители не са политически наивници и всеки, който се пробва да ги раздели или подведе, ще носи отговорност пред историята на България и пред поколенията след нас. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР