Опитът ми като омбудсман и като политик показва, че при

...
Опитът ми като омбудсман и като политик показва, че при
Коментари Харесай

Мая Манолова: Последната капка на търпението на гражданите беше излята

Опитът ми като омбудсман и като политик демонстрира, че при митинги постоянно се търсят политически аргументи, само че истината е, че хората имат цивилен права. Подкрепям правото на жителите да стачкуват, съобщи пред Българска национална телевизия националният омбудсман Мая Манолова.
По думите й митингите са провокирани от обществена нетърпимост, защото става дума по едно и също време за цената на наложителната застраховка „ Гражданска отговорност”, цените на горивата, налозите.
„ Последната капка на търпението беше излята”, съобщи Манолова.
Според Манолова главният въпрос при цените на горивата е дали има свободен конкурентен пазар при цената на горивата. „ Държавата не дефинира цените, само че би трябвало да сътвори конкурентен пазар на горивата”, безапелационна бе тя.
По мотив митингите на майките на деца с увреждания, зад които тя застана с плана за персоналната помощ, Манолова акцентира, че митингът не е бил за пари, а за промяна.
Тя разяснява и възможното отсрочване на въвеждането на машинното и електронно гласоподаване, което стана ясно от импортирани законови ремонти.
„ Това е непочтено решение, тъй като се лишават цивилен права на милион и половина наши сънародници, които живеят в чужбина. По думите й партиите се тормозят от техния глас.
В петък, 16 ноември, Манолова изпрати в Народното събрание отворено писмо, в което приканва депутатите да не позволяват следващо неспазване на наредбите от Изборния кодекс, в частта за машинното и електронното отдалечено гласоподаване. Повод за писмото са тъжби на жители и сигнал от Движение „ България на жителите “, че в бюджета за 2019 година не са планувани средства по бюджета на Централната изборна комисия, които да обезпечат и обезпечат провеждането на машинно и електронно отдалечено гласоподаване.
Бюджетът за идната година на ЦИК е с 600 000 лв. повече, а има два избора – европейски и локални, сподели Манолова.
„ Приключих с интервала, когато бях с партийно лице”, разяснява Манолова във връзка думи на социолога Андрей Райчев, че е най-яркото лице на Българска социалистическа партия.
На зрителски въпроси, свързани с политическото й бъдеще – партия на Слави Трифонов или кандидат-президент, тя неведнъж отговори, че си прави работата като омбудсман.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР