Опитът е най-големият ни плюс, и най-големият ни минус в

...
Опитът е най-големият ни плюс, и най-големият ни минус в
Коментари Харесай

Елен Герджиков: Опитът ни спира да даваме нереални обещания, както правят опонентите

Опитът е най-големият ни плюс, и най-големият ни минус в идните избори в София, споделя ръководителят на Столичния общински съвет и претендент за общински консултант от ГЕРБ Елен Герджиков. След изборите се чака ГЕРБ да има най-вече съветници в локалния парламент, само че не и задоволително за болшинство. Според Герджиков ще се търси образуването на кардинално болшинство, което да работи през целия мандат.

Проблемът с презастрояването, с местата и параметрите на новите здания, както и запазването на зелените площи, се слага все по-остро от хората. В последния мандат конфликтните случаи със застрояване на градинки по кварталите се решаваха по-скоро на парче. Ще промени ли ГЕРБ метода си към този проблем и какво би било по-трайното и стабилно решение?

Начинът за решение на този проблем постоянно е бил единствено един – приемането на проекти за съответните региони. Когато те липсват, се основава безпорядък. Последният общ организационен проект на София е от 2009 година, предходният беше от 1961 година С приемането на подробни устройствени проекти спасихме стотици декари в другите квартали, отредихме ги за озеленяване и изрично спряхме опцията върху тях да се строи. В " Младост " да вземем за пример бяха избавени 100 000 квадрати метра. Няма да изреждам регион по регион.

Развитието на града ни за последните 10 години е много бързо, набъбна и гражданската интензивност и сензитивност по въпроса. Това допуска напълно нов взор върху благоустройството. Ето за какво, преди 2 години по концепция на кмета Фандъкова стартирахме самодейността " Визия за София ". Събрахме млад екип от специалисти, потвърдени в своите сфери, които не са част от администрацията, а в противен случай - професионално подлагаха на критика общината,. Поставихме им задачата да разработят дълготрайна визия за развиването на града. След стотици проучвания, те сътвориха стратегически документ, какъвто София в никакъв случай не е имала. Този документ би трябвало да бъде признат от идващия общински съвет и да послужи за база на заданието за изработването на нов Общ организационен проект.

Единственият резистентен и сигурен метод за решаването на проблемите, свързани с благоустройството, е тъкмо приемането на проекти. В старите имаше обособени конфликтни места и към всяко едно от тях подходихме самостоятелно. Така взехме решение проблемите на съответни хора и на съответни места в " Лозенец ", " Подуяне ", " Слатина " … Само на последната сесия на Столичния общински съвет по този метод предотвратихме строителството в 5 междублокови пространства в " Младост ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР