Опитът да бъда подкупен е свързан с човек, който познавам

...
Опитът да бъда подкупен е свързан с човек, който познавам
Коментари Харесай

Проф. Даскалов: Опитът за подкуп е свързан с човек, когото познавам отдавна

" Опитът да бъда корумпиран е обвързван с човек, който познавам от дълги години, също човек в науката. Това е проф. Пламен Моллов - един от предходните шефове на БАБХ. ".

Това съобщи в студиото на предаването " Лице в лице " на БиТиВи, шефът на БАБХ проф. Христо Даскалов , който даже в студиото бе с защита.

По думите на проф. Даскалов е и мало позвънявания още след Нова година - " да ме поздрави за позицията и че би трябвало да се забележим . След това последва среща на 13 януари, първата беше във фоайето на хотел в София. Там за първи път чух, че той е по някакъв метод обвързван с тематиката като човек, който познавал младежи, които комуникирали с него и той трябвало да ми съобщи да не се занимавам, задълбавам в тази тема ", добави той.

Друга среща била в джипа на Моллов пред столична банка. От тази среща изминал запис , сподели проф. Даскалов.
 Съдът отхвърли тъжба на лабораторията на Капитан Андреево против БАБХ
Съдът отхвърли тъжба на лабораторията на Капитан Андреево против БАБХ

Причината е, че няма доказателства

Той направил записа като застраховка . " В края на диалога той измъкна една директория и сподели, че това е документи, която би трябвало да прегледам на мира. Взех я и в главата ми към този момент се блъскаха разнообразни мисли, махнах единия ластик и с дребния пръст отворих горния борд да погледна и видях пачки от български зелени банкноти. Хвърлих (б.р. папката) и завърших със срещата ни. След това, Слава Богу, никой не ми се обаждал ", сподели шефът на БАБХ.

Той увери, че са го оставили на мира. По думите му за 23 дни, откогато държавната лаборатория проработи на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", в държавния бюджет са импортирани 3 649 596, 42 лева .
 Предложили рушвет на шефа на БАБХ, с цел да не ревизира вноса на храни от Турция
Предложили рушвет на шефа на БАБХ, с цел да не ревизира вноса на храни от Турция

Подаден е сигнал в ДАНС

През месец май страната приключи контракта на компанията, която прибира таксите за лабораторни проучвания при контрола на хилядите ТИР-ове с храни от Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Над 10 години, една след друга, две компании с общи чиновници, изследват растителните храни за останки от пестициди на границата. Цената за едно проучване е 420 лева с Данък добавена стойност . Тези компании вършат и наложителното при всяка инспекция разтоварване на палети с храни от камионите - против 488 лева на камион. Преминаващите през пункта ТИР-ове за денонощие са стотици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР