Опитах се да се абстрахирам от сутрешните коментатори. Не сме

...
Опитах се да се абстрахирам от сутрешните коментатори. Не сме
Коментари Харесай

Борисов: Не сме поставяли ултиматуми, имаме търпение, въпреки обидното им отношение

" Опитах се да се абстрахирам от утринните коментатори. Не сме поставяли ултиматуми ", безапелационен беше Борисов.

" Андрей Гюров сподели сутринта, че другите - Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ са допустими за тях. Докато ние отхвърляме да преговаряме с всеки различен, считайки, че с първия или втория мандат с коалиция на двете огромни партии ще е най-хубавото за България - те не престават да ми приказват за другите ", възмути се Борисов.

" С този метод да изясняват заран по тв приемниците, че няма да поддържат ГЕРБ, а може и с другите, няма да получат поддръжка за плаващо болшинство. Гюров не е прав - парламент може да има и без тях ", заключи водачът на ГЕРБ.

" Ако нямат сериозен проект за кабинет, това е опит за изнудване - провалете вашия мандат, скарайте се с всички останали ", съобщи още Борисов.

Все отново той съобщи, че в ГЕРБ търпението не е изчерпано.

" Няма период на самообладание. Ще проявим самообладание, макар обидното им отношение ", сподели Борисов и подсети, че тяхната групировка е спечелила парламентарно болшинство и е излъчила най-хубавия админ - Росен Желязков, за ръководител на Народно събрание.

" И днешният ден би трябвало да се употребява и да наложим нашата управническа стратегия върху тяхната, да забележим коя по-добра. Нашата е по-добра и по-разписана с всички браншове, само че дано да им дадем късмет ", съобщи той. " Но поради техния метод да изясняват по какъв начин с другите може. И да изясняват за плаващо болшинство - няма да го получат ", добави Борисов.

Той още веднъж повтори, че коалиция сред двете партии е най-хубавото за страната.

" А те не престават да приказват за поддръжка с други партии. Да си създадат болшинство с Движение за права и свободи и да ръководят с тях, и да изясняват на гласоподавателите си ", заключи водачът на ГЕРБ.

Тонът на съгласие, реализиран на лидерската среща, в сряда беше нарушен, откакто при преговорния екип за разискване на управническа стратегия на ГЕРБ се яви единствено Николай Денков. По прелиминарен проект в диалозите е трябвало да взе участие и Асен Василев. Това предизвика председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова да каже, че не схваща какви са тези демонстрации.

" Ако до неделя не ни се показа състав на кабинет ще считаме, че илюзията, че можем да приказваме съществено за устойчиво държавно управление не е лишена смисъл, т.е. всичко това е било илюзорно ", съобщи тя. А самият Денков изясни, че срещата е била единствено информативна.

" Обяснихме какъв е методът, с който ще подготвим стратегия на Министерски съвет, която не се явява като политическа стратегия, която би трябвало да се договаря ", оправда скромното наличие на ПП-ДБ Денков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР