Опитах се да оборя твърдението, че COVID-19 е лабораторен вирус,

...
Опитах се да оборя твърдението, че COVID-19 е лабораторен вирус,
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Дали COVID-19 е лабораторен вирус или не, това не променя ситуацията за нас |

Опитах се да оборя изказванието, че COVID-19 е лабораторен вирус, у нас подобен е открит още през 2008. Нека се концентрираме върху нещата, които можем да променим. Можем да променим държанието си и да съблюдаваме ограниченията, вместо да приказваме за неща, които не можем да знаем сигурно. Така пулмологът доктор Александър Симидчиев разяснява по Нова телевизия изказванието, че.

Д-р Симидчиев е измежду отличените медици на в категорията " Борба с пандемията - COVID-19 ". Той изясни, че приема този приз като отличие за всички, които приказват научно и уравновесено по тематиката.

Пулмологът разяснява и:

" Вече имаме 4-цифрена численост, процентът на тези, които влизат в болница, е малко по-нисък, само че това е обикновено защото главната част са възпитаници, а те прекарват заболяването по-леко. Затова 13% в лечебни заведения е естествена цифра, само че е доста притеснителна общата численост на болни. "

Д-р Симидчиев сподели още, че в Министерство на вътрешните работи болница, където работи, процесът върви без неблагополучията за други места, по тази причина и няма доста инфектирани медицински чиновници. Той посочи, че от февруари до момента са основани протоколи, с които лекуването на болестта е доста по-ефективно и в лечебните заведения, и в домашна среда.

Вирусът се пробва да избяга от вродения имунитет с белтъците, които съществуват в него и непосредствено се среща с така наречен адаптивен (придобит) имунитет, който е елементарно изменчив. Ако той " свръхреагира ", може да се получи много бързо цитокинова стихия, в случай че " недореагира " вирусът може да стартира да се развъжда доста бързо. Изключително значимо е добитият имунитет да е вярно надъхан към вируса, обясни медикът.

Носенето на маски понижава до 30% честотата на заразяване, това потвърди и отчет от българин, който работи в Канада, заяви доктор Симидчиев. Според него засиленият контрол е единствената рационална мярка към момента, с цел да намалее на скоростта на разпространяване на инфекцията.

Пулмологът разяснява и последните данни за успеваемостта на ремдесивира:

" Наука се прави по два метода – с следени изследвания или с разбор на вече съществуващи данни (обсервационни проучвания). Едните демонстрират, че ремдесивирът работи, другите - противоположното.
Трябва да се правят следени изследвания. Засега от опита у нас изводът е, че препаратът работи. Все отново, посочи лекарят, този вирус  е прекомерно многолик - той може изобщо да не провокира признаци или да докара до доста тежко и генерализирано заболяване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР