Опита на един неуспял политик да щурмува Зимния дворец. Този

...
Опита на един неуспял политик да щурмува Зимния дворец. Този
Коментари Харесай

Гешев за акцията на Иванов: Опитаха се да установят работническо-селска власт

" Опита на един неуспешен политик да щурмува Зимния замък. Този опит е несполучлив, тъй като това не е Зимният замък, вътре не е Керенски, той е с гумена лодка, а не Аврора. Явно се пробва да откри работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа ".

С това съпоставяне с експлоадирането на Октомврийската гражданска война в Русия през 1917 г основният прокурор Иван Гешев разяснява опита на съпредседателя на " Демикратична България " Христо Иванов се опита да дебаркира с лодка край имението на Ахмед Доган.

Във вторник охранители изгониха Иванов от плажната линия и го избутаха във водата, макар че зоната е със статут на обществена държавна благосъстоятелност и би трябвало всеки да има достъп до нея. Преди ден президентът Румен Радев разгласи, че гардовете са били от НСО, макар че не са се легитимирали.

Сега Гешев се опита да омаловажи станалото. " За кой случай на Росенец говорите? Прокуратурата няма желание да бъде въвличана в дребни политически игрички. Наближават избори, очевидно влязохме в предизборна обстановка ", сподели основният прокурор пред публицисти в Габрово.

Главният прокурор съобщи, че прокуратурата ще извърши инспекция на всичко, което е от нейната подготвеност, само че обществото да не чака от тях политически изявления. " Да разясняваме политици, да влизаме в тяхната игра, тъй като желаят да се усещат значими. По-скоро обстановката, която видях, беше смешна. А в случай че това са били чиновници на НСО, е проблем на вътрешна служебна инспекция. Ако има данни за закононарушения, това е проблем, с който се занимава прокуратурата. Така че това са проблеми на други институции ", добави Гешев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР