Опит за зареждане на метан в бутилка за пропан бутан

...
Опит за зареждане на метан в бутилка за пропан бутан
Коментари Харесай

Експерт: Бутилките за пропан бутан издържат налягане до 30 атмосфери, а тази за метан – повече от 300 атмосфери

Опит за зареждане на метан в бутилка за пропан бутан – това е версията на газстанцията за съдбовния гърмеж на автомобил в Добрич, при който почина жена. Управителят на пункт за ГТП Румен Хаджиев посочипред БТВ, че бутилките за пропан бутан устоят налягане до 30 атмосфери, а тази за метан – на повече от 300 атмосфери.

„ В такава дребна бутилка не може да се вкара високо налягане на газ, тъй като това ще се пръсне, няма по какъв начин да издържи. При зареждане – накрайниците са различни”, добави специалистът.

Хаджиев изясни, че няма по какъв начин двете субстанции да бъдат комплицирани, тъй като бутилките наподобяват по друг метод. При неточност – се напукват тръбите и бутилката, а гърмежът е мигновен.

Хаджиев посочи, че у нас водачите постоянно сами си зареждат газ, макар че е неразрешено. „ След като се направи монтаж на газова уредба, се издава протокол, с който се отива в оторизирани пунктове за ГТП, където се прави обзор и се издава протокол”, добави специалистът.

Според Хаджиев, съществува порочна процедура да се инсталират газови системи, без те да се заявяват пред регулаторните органи. Той добави, че би трябвало контролът да се завиши, с цел да се избегнат сходни произшествия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР