Опит за самоубийство, който беше обявен предварително в Интернет, накара

...
Опит за самоубийство, който беше обявен предварително в Интернет, накара
Коментари Харесай

Публично обявено намерение за самоубийство даде повод за регулацията на Интернет

Опит за самоубийство, който беше разгласен авансово в Интернет, накара държавното управление на Дания да обмисли закон контролиране на наличието на известните хора в обществените мрежи, оповестява Би Би Си.
 
Инфлуенсърката Фие Лауерсен , която има 336 хиляди почитатели в Instagram, написа в мрежата, че ще се самоубие. Съобщението натрупа над 30 хиляди прочитания и повече от 8 000 коментара. Два дни по-късно излиза наяве, че Фие в действителност е пробвала да постави завършек на живота си и в този момент е в болница.
 
Denmark plans regulation of influencers following suicide note
— BBC News (World) (@BBCWorld)
 
Перниле Розенкранц-Тил, министърът на децата и образованието на Дания счита, че инфлуенсърите в обществените мрежи би трябвало да се подчиняват на същите правила, които важат за обичайните медии. " Когато посланията ти доближават до избран брой хора, които са твои почитатели в интернет, носиш същите отговорности, каквито носи редактора на вестник или на друга обичайната медия ", съобщи тя. Министърът припомня, че съгласно етичния кодекс на медиите в Дания, те не пишат за самоубийства или опити за самоубийства, когато те не засягат цялото общество . След този случай в Дания се обмисля нов закон, съгласно който в случай че инфлуенсър доближи избран брой почитатели, да е длъжен да допусне избран брой нови админи на профила си в обществената мрежа.
 
 БГНЕС

 
Френският парламент гласоподава нови, по-строги регулации за държанието в интернет . Депутатите утвърдиха с огромно болшинство с ъздаването на закон против езика на омразата в мрежата. Законопроектът следва духа на правните правила в Германия и ще изисква от обществените мрежи да отстраняват насаждащи ненавист изявления до 24 часа откакто им бъде подаден сигнал.-->

Законопроектът изисква от уебсайтовете да си сътрудничат със съдилища . За задачата ще бъде основана и специфична прокуратура . Ако фирмите не откликнат на тъжби на сигнали на консуматори, могат да бъдат санкционирани с до 4 % от приходите си в международен мащаб. От октомври 2017 година уебсайтовете в Германия би трябвало да отстраняват постове, които явно съдържат тирада на омразата до 24 часа и до една седмица в случаи, където не е толкоз явно, с цел да избегнат санкции за милиони евро.
 
“The sad irony of France leading efforts to curb free speech is powerful. Once the bastion of liberty, France has now become one of the greatest international threats to free speech. ”
— Senator Rand Paul (@RandPaul)

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп няма право да стопира достъпа на критици до акаунта си в Twitter. Федерален апелативен съд в Манхатън забрани на Тръмп да употребява блокиращата функционалност в мрежата, с цел да лимитира достъпа до своя другояче обществен акаунт.
 
В претекстовете за решението съдът написа, че не може обществено длъжностно лице, което употребява акаунт в обществена медия за всевъзможни публични цели, да изключва от онлайн разговор лица с друго мнение, тъй като те показват възгледи , с които длъжностното лице не е според. Доналд Тръмп трансформира своя акаунт в Twitter в съществена част от своето президентство. В него той прокламира дневния си ред, афишира политики и атакува критици.Там Тръмп има към 62 млн. почитатели.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР