Опит за саботаж от служител бе разкрит в предприятието на

...
Опит за саботаж от служител бе разкрит в предприятието на
Коментари Харесай

Tesla обвини служител в саботаж на производството


Опит за бойкот от чиновник бе оголен в предприятието на Tesla във Фримонт, Калифорния
(снимка: CC0 Public Domain)

Бивш чиновник на Tesla е „ саботирал ” интервенциите в завода на компанията във Фримонт, Калифорния, заяви Блумбърг, базирайки се на вътрешна преписка от производителя на електрически автомобили.

Според записка до чиновниците, случаят е станал в оборудване, което по-рано принадлежеше на General Motors. Сега Tesla създава там електрически автомобили, в това число Model S, Model X и Model 3, както и обособени съставни елементи.

Твърди се, че чиновник от личния състав на Tesla „ злонамерено ” саботирал част от активността на завода, което довело до спиране на работата в продължение на няколко часа.

Ал Прескот, вицепрезидент на Tesla, разкрива, че екипите за осведомителна сигурност били предизвестени, когато някогашният чиновник се опитал да „ унищожи фирмен компютър ”. След това, с цел да прикрие следите си, неназованият чиновник обвинил собствен сътрудник.

Проведено е вътрешно следствие и служителят признал за злонамерената активност, когато му посочили доказателства, а по-късно компанията го уволнила. Изглежда, че локалните правоохранителни органи не са взели участие в следствието на случая.
още по тематиката
Междувременно управлението на Tesla предизвести чиновниците, че неетичното държание е неприемливо, и съобщи, че ще „ предприеме нападателни дейности в отбрана на компанията и нашите хора ”.

Това не е единственият случай, при който Tesla търпи вреди от бойкот или кибершпионаж. Миналия месец изпълнителният шеф Илон Мъск призна за хакерски скрит план, в който съветски жител се пробвали да наемат чиновник със задача да конфигурира злоумишлен програмен продукт в корпоративната мрежа на компанията против сумата от 1 милион $.

Злонамереният програмен продукт бил планиран да извлича чувствителни корпоративни данни и да ги качи на следен от нападателите сървър. Веднъж попаднала в ръцете на съветската хакерска група, Tesla щяла да стане обект на изнудване, с цел да не бъдат оповестени файловете.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР