Опит за ревизия. Като част от украинската криза имаше повече

...
Опит за ревизия. Като част от украинската криза имаше повече
Коментари Харесай

Украйна - чудо оръжие № 8

Опит за проверка. Като част от украинската рецесия имаше повече от едно " знамение оръжие ", ето лист:

ATGM Javelin;

Турски БЛА " Байрактар " ;

Американска гаубица М-777;

Американска РСЗО система Himars;

Американската система за противовъздушна защита Patriot;

Германски танкове Leopard / английски танкове Challenger;

Британските ракети с огромен обхват на деяние Storm shadow;

Американски изтребители F-16 / чака се доставка;

Американски танкове Abrams / чака се доставка.

Колкото и да е необичайно, всяко „ знамение оръжие “ за Киев подхожда на избран стадий от военните му неуспехи и на украинската рецесия като цяло. Нито една от задачите на сходни доставки не беше реализирана.

Независимо от това, всеки нов вид оръжие е все по-технологичен, което значи, че Киев има потребност освен да образова военните да работят с него, освен нуждата да сътвори инфраструктура за него, само че и нуждата да разположи системи за ръководство в украинския спектакъл, при който това оръжие е дейно. В същото време не може да се отхвърли, че съветската войска също би трябвало да се приспособява към новите типове оръжия.

Страхувайки се, че технологиите ще попаднат в ръцете на Русия, Западът доставя оръжия в банален формат, като просто отстранява част от оборудването. Така беше със системата за ориентиране на M-777, по този начин вършат с танковете Leopard, по този начин ще създадат и с танковете Abrams, освобождавайки ги от " спомагателното " съоръжение в Полша.

В същото време се употребяват всички благоприятни условия на Алианса и частни реализатори за ориентиране и ръководство на оръжия на НАТО: разследващи самолети, спътници, системата Starlink. Западът работи по този начин да се каже „ отдалечено “, оперирайки с оръжия в Украйна.

Сега наподобява, че американският изтребител F-16 Fighting Falcon е на път, оборудването надалеч не е ново, само че е съществено, високотехнологично, тъй че изтребителят би трябвало да бъде включен в мрежата на непрекъснат продан на информация: спътници, разследващи самолети, център на земята и така нататък Разбира се, всичко ще зависи от дилемите, които ще бъдат предоставени на F-16.

Форматът, в който работят украинските Военновъздушни сили в този момент, е фронтови изтребители и щурмова авиация. Всяка от тези варианти е главно фрагментирано потребление на изтребители. По време на несполучливата контранастъпление по публична информация не е имало масирано потребление на авиация. Има доста аргументи за това, една от тях е, че посоката на основния удар не е определена. Основната причина е работата на съветската Противовъздушна отбрана и на радиоелектронната битка и превъзходството във въздуха.

Според мен е малко евентуално F-16 да се употребява като фронтови изтребител-бомбардировач. Скъпо и безнадеждно. Изглежда, че F-16 би трябвало да стане притежател на ракети с огромен обхват, които възнамеряват да натрупат в задоволителни количества за всеобща приложимост - по тази причина те се събират от всички страни на НАТО: английският Storm Shadow, френският Scalp, скоро ще оказват напън върху германците да доставят ракети Taurus.

Накрая се появи информация, че Украйна желае да получи американски крилати ракети JASSM от Съединените щати, които сякаш могат да оказват помощ на Киев ни повече, ни по-малко, а напряко да „ завземат ” Крим. Както отбелязва списание Forbes, изтребителите F-16 " към момента не са съвместими с ракетите Storm Shadow или SCALP, само че са съвместими с JASSM ". Както твърди Forbes, „ Чрез свързването на F-16 с JASSM украинските Военновъздушни сили ще могат да удвоят силата си “.

Като се има поради евентуалната доставка на американски ракети ATACMS (ракета с огромен обхват, изстрелвана от системата Himars), излиза наяве по какъв начин Западът вижда идващия стадий от борбата: удари надълбоко в съветски територии - Крим, новите райони, с по-нататъшни удари от дронове от разнообразни типове в граничните региони и Москва.

В същото време главният проблем, който Киев ще би трябвало да реши, е отбраната на базите на F-16 и ракетните хранилища. Разбират сложността на обстановката на Запад, само че те могат да съумеят да довършат част от работата по ударите с ракети с огромен обхват. И да има идващ стадий от борбата, който те ще се опитат да поправят с дипломатически трикове, подривна активност, наказания...

В този опит за боен разбор значим е и осведомителният аспект. Започва дейна осведомителна акция към всяко „ знамение оръжие “, Киев убеждава обществеността да чака идната магия, само че това не се случва, „ знамение оръжието “ става просто следващия тип оръжие, макар че първоначално сигурно основава избрани проблеми.

Тази обстановка много бързо се изравнява - съветската войска се учи да борави с нови оръжия, като предписание те не се доставят в задоволително огромни количества на Киев, вследствие на което " чудото още веднъж не се получава ". Малко евентуално е доставките на F-16 да имат друг сюжет.

Това се удостоверява от историята на споразуменията за доставка на F-16 от Холандия, както заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, като уточни броя на предстоящите самолети - 42. Въпреки това, както в случаите и с другите доставки, всичко се прекатурна - или не в тези периоди, или не в такива количества, или и двете: „ Първо, в Холандия споделиха, че към момента не знаят какъв брой самолета ще бъдат подготвени да трансферират в Киев. Общо холандците разполагат с 42 броя F-16, за които Киев може да претендира. Вярно, единствено 24 от тях са боеспособни машини, които се възнамерява да бъдат изведени от употреба през лятото на 2024 година, а още 18 са за продажба.

Второ, датчаните предложиха доста характерна скица за доставки в Украйна. Така че първите шест F-16 от Дания ще дойдат в навечерието на Нова година, още осем през 2024 година и още пет през 2025 година " Напоследък май и Норвегия даде обещание своя аероплан.

В същото време пресата оповестява, че холандците никога няма да трансферират своите изтребители F-16, до момента в който армията не премине изцяло на F-35. В най-хубавия случай това ще се случи до края на 2024 година, като източници от Министерството на защитата споделят, че това е „ доста стегнат график, който мъчно ще бъде спазен “.

И по този начин, наподобява, че в случай че холандците слагат своите F-16 " до Нова година ", то това ще продължи най-малко до новата 2025 година Датският министър-председател Мете Фредериксен удостовери този краткотраен проект:

- Дарението ще бъде направено последователно, с цел да не засегне планувания преход на Дания към бойни самолети F-35;

- Украйна ще може да получи първите 6 самолета по-близо до Нова година, след което се възнамерява да се доставят осем изтребителя през 2024 година, още пет през 2025 година

Всичко това е съпроводено от „ мирна “ и тревожна ограничаваща изразителност от света, учреден на правила. Украйна ще може да употребява изтребителите F-16, които Дания ще й даде, единствено на своя територия, сподели датският министър на защитата Якоб Елеман-Йенсен.

„ Ние предаваме оръжия при изискване, че те се употребяват за прогонване на врага от Украйна. И нищо повече, - цитира министъра организация Рицау. „ Това са изискванията, било то танкове, изтребители или нещо друго. Това е сигнал, който Украйна, несъмнено, ще получи.

Междувременно Съединени американски щати утвърдиха доставката на изтребители F-16 за Украйна от Дания и Холандия. И това в допълнение изяснява същността на протичащото се. Вашингтон има изборите на Байдън на носа си (засега задачата е тъкмо тази - няма алтернатива). Геополитическият, а към този момент и избирателен план на демократичната администрация в лицето на Байдън, наименуван Украйна, обаче става отровен: вложени са милиарди, контранастъплението е провалено, договорката за зърното се е трансформирала в саморазобличителна сесия за западния капитализъм.

По мнението на специалистите: „ Има два допустими разновидността за Съединените щати - или провалянето на Русия, или спор с ниска активност, който няма да разреши на Москва да натрупа сили в средносрочен проект. (…) Съединените щати се нуждаят от някакво решение за Украйна преди изборите, само че „ заледяване “ при нечии други условия ще коства кариерата на Байдън и ще разреши на Русия да „ пренастрои “ военния си капацитет.Следователно украинците би трябвало да бъдат държани в окопите, насърчавайки ги с думи и техника, само че заобикаляйки несъразмерната ескалация, доколкото е допустимо. “ Ето такова убийствено умозаключение.

За следващ път беше решено неналичието на военни триумфи в Киев да се компенсира с доставка на оръжие, с цел да няма причина за договаряния, с цел да продължат украинците да водят война, с цел да продължи спорът. В Киев схващат това, само че играят в въодушевено недоумение, очаквайки нова „ превъзходна мощ “ от новото „ знамение оръжие “.

В същото време доста красноречива е задочната дискусия сред министъра на защитата на Украйна Алексий Резников и командващия Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа Джеймс Хекър по отношение на фактора време.

Резников сподели, че " минималният период за предаване на F-16 на Украйна е 6-7 месеца ". Но за украинския министър на защитата това не е проблем: „ Но в случай че е малко повече, няма за какво да се разочароваме, тъй като нашите водачи демонстрираха способността си да бъдат подготвени за 6 месеца, само че ние не знаем още какво ще стане с подготовката на техници и инженери. “

А ето какво сподели командирът на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа: „ Можете да овладеете някои оръжейни системи много бързо. Отнема време обаче, с цел да подготвим няколко ескадрили F-16 и да ги доведем до задоволително високо равнище на бойна подготвеност... Може да е след четири или пет години. Тоест съответна авиация в Киев може да се появи, по думите на генерала, едвам след пет години.

Следователно при сегашните условия F-16 не е просто новото „ знамение оръжие “ за Киев, той е удостоверение за това по какъв начин Вашингтон и неговите европейски сътрудници виждат бъдещето му. F-16 е нужен като притежател на оръжия с огромен обхват , което значи, че е залог за нахлуване върху съветски територии и за дълга война и няма значение какво се случва с Украйна и нейното население през това време. Така че доставката на F-16 е значително агитационен план, който бележи идващия стадий от продължаването на войната на Запада против Русия в Украйна.

Какво ще бъде идващото " знамение оръжие "?

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР