Опит за похищение на 51 деца в училищен автобус беше

...
Опит за похищение на 51 деца в училищен автобус беше
Коментари Харесай

Ученически автобус беше похитен в Северна Италия, децата са невредими

Опит за отвличане на 51 деца в учебен рейс беше осуетен в Северна Италия. Шофьорът на рейса, родом от Сенегал, запалил рейса, до момента в който децата били вътре. Учениците обаче съумели да избягат в точния момент.

Това остана от учебния рейс, чийто водач за броени минути се трансформирал в грабител. 47-годишният лидер, роден в Сенегал, от 15 години бил италиански жител. Отдавна работел в компания за транспорт. Днес, обаче, до момента в който бил зад кормилото, ненадейно изкрещял:
" Спрете гибелта в морето ".
Според преподавател, пътувал с децата, водачът му наредил да завърже ръцете на учениците и се насочил към летище Линате край Милано. По пътя заплашвал, че никой в рейса няма да остане жив. Полицията блокирала пътя. Похитителят се опитал да избяга, като преди този момент разлял бензин в рейса и го запалил. Полицаите реагирали бързо и счупили стъклата, с цел да улеснят евакуацията. Няма съществено потърпевши, някои деца са откарани в болница в потрес и с леки порезни рани.

Според разкази на децата лидерът от сенегалски генезис упреквал италианските вицепремиери Матео Салвини и Луиджи ди Майо за гибелта на мигранти от Африка в намерено море. Той ще бъде упрекнат в похищение, опит за всеобщо ликвидиране, предизвикателство на пожар и оказване на опозиция при ареста.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР