Опит за кражба на бензин от тръбопровод на Лукойл е

...
Опит за кражба на бензин от тръбопровод на Лукойл е
Коментари Харесай

Опит за кражба на гориво е довел до замърсяване на езеро Вая

Опит за кражба на бензин от водопровод на " Лукойл " е довел до разлив на гориво наоколо до предпазената околност „ Вая “. На място бяха екипи на газоспасителната работа на " Лукойл " и на пожарната в Бургас, специалисти от районната екоинспекция и профилирани машини.

Бургас

Пробивът е по тръбопровода от " Лукойл " към нефтеното пристанище и минава в непосредствена непосредственост до езерото „ Вая “. Заради мощния вятър миризмата е остра и задушлива.
Димитър Добрев - индустриален шеф на „ Лукойл “: Имаме подозрения, че пробивът е престъпен, може да са объркали тръбопроводите, защото ниско октановият бензин общо взето не им прави особена работа, само че е допустимо да е станала неточност, да са пробили друга тръба.Илшан Шарафудинов - УС на „ Лукойл “: При всички положения не е огромен. Няколко варела, които в този момент ще ги съберем в границите на един ден.
Специализирани машини, пожарна и екип от 16 души работят на място за премахване на повредата.
Николай Новачев - основен еколог в „ Лукойл “: По попречване на следствията все още към този момент считаме, че сме ги предотвратили, нататък не сме позволили. Тази част, където евентуално е пропуща, е мощно наводнена и ще има усложнения с достигането.
Екип от екоинспекцията взе проби от водите на езерото Вая, с цел да се откри дали няма проникване на бензин в предпазената територия.
Инж. Тонка Атанасова - шеф на РИОСВ-Бургас: Виждаме, че няма опал есенция във водата, нямаме измряла риба във Вая.
От Регионална инспекция за опазване на околната среда разясниха още, че в случай че се окаже, че има замърсяване, ще има и санкции към ЛУКОЙЛ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР