Опит за контрабанден внос от Турция на фреон в бутилки

...
Опит за контрабанден внос от Турция на фреон в бутилки
Коментари Харесай

Спряха на границата ни с Турция фреон и препарати за растителна защита за близо 400 000 лв.


Опит за контрабанден импорт от Турция на фреон в бутилки и препарати за растителна отбрана на стойност близо 400 000 лева предотврати екип на митническа мобилна група.

Контрабандните артикули са открити при митническа инспекция на Митнически пункт Лесово на влизащ в страната от Турция товарен автомобил, ръководен от български жител. Камионът е дошъл на Министерство на правосъдието Лесово на 16.02.2019 година на трасе „ Входящи товарни коли “. Според показаните документи, той е превозвал 24 000 кг. дървени пелети за отопление. По метода „ разбор на риска “, екип на митническа мобилна група селектира камиона за щателна митническа инспекция. При осъществената инспекция е открито, че вместо заявената стока, камионът транспортира бутилки с газ фреон и препарати за растителна отбрана.

Контрабандните артикули са конфискувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор от териториален отдел „ Митническо разузнаване и следствие Южна морска “ в Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ на Агенция „ Митници “, под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол. Работата по случая продължава.

Окръжна прокуратура – Ямбол е внесла в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Любомир Л. Той е упрекнат за това, че на 16.02.2019 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “, обл. Ямбол, от Република Турция в Република България, с товарен автомобил влекач, в едно с полу-ремарке, пренесъл през границата на странната, без знанието и разрешението на управляващите, артикули за търговски цели в огромни размери (бутилки с газ фреон) и препарати за растителна отбрана, които са били целия товар в камиона - на обща стойност 371 760 лв. – закононарушение по чл.242, ал.1, б. „ д “ от Наказателен кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР