Опит за контрабанда на цигари бе осуетен при съвместна операция

...
Опит за контрабанда на цигари бе осуетен при съвместна операция
Коментари Харесай

Удариха канал за контрабандни цигари в Пловдив

Опит за контрабанда на цигари бе осуетен при взаимна интервенция на чиновници от ГДБОП и “Икономическа полиция ” в Пловдив. Иззетото количество е над 90 000 къса цигари; Акцията е резултат от подхванатите ограничения за противопоставяне на противозаконното разпространяване на акцизни артикули без бандерол Операцията е осъществена на 31 май, след извършено следствие. Към 22.30 часа, в региона на бензиностанция на автомагистрала „ Тракия” край Пловдив, екипи на териториалния бранш БОП и отдел “Икономическа полиция” задържали трима мъже и млада жена в миг на прекачване на кашони с цигари от рейс с турска регистрация в лек автомобил “Опел”.

При последвалите процесуално-следствени дейности от багажното поделение на рейса били конфискувани 72 600 къса цигари без български бандерол, а от колата – други 19 400. С полицейски заповеди за период до 24 часа са арестувани двама непознати жители - 49-годишният водач на рейса и негов 61-годишен сателит, както и двама пловдивчани- 34-годишният лидер и 23-годишна пътничка, които се придвижвали с лекия автомобил.

Впоследствие същата мярка е взета и по отношение на различен гражданин на регионалния град, на 32 години, обвинен като съпричастен по случая. В отдел “Икономическа полиция” е формирано досъдебно произвеждане по член 234 от Наказателен кодекс. Действията по следствието не престават под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР