Опит за извършване на схема виждат от Възраждане в преговорите

...
Опит за извършване на схема виждат от Възраждане в преговорите
Коментари Харесай

Подготвя се продажба на Топлофикация-София на частно лице, според Възраждане

Опит за осъществяване на скица виждат от " Възраждане " в договарянията за прекосяване на собствеността над " Топлофикация-София " към страната , служебният министър на енергетиката Росен Христов.

Темата беше коментирана на конференция на партията.

Информацията ни е, че се приготвя " Топлофикация-София " да бъде предадена в частни ръце, съобщи секретарят на " Възраждане " Деян Николов. По думите му има клюки кой е хвърлил око на топлофикационното сдружение.

" Възраждане " упорстват за бистрота - с кого се водят договаряния, при какви условия и с какви гаранции за цените за предоставяните от сдружение услуги за софиянци.
 Деница Златева: 399 милиона лв. дължи
Деница Златева: 399 милиона лв. дължи " Топлофикация София " на " Булгаргаз

Булгаргаз " няма финансови средства, с цел да компенсира тези неплатени отговорности

Николов посочи, че " Топлофикация-София " обслужва над 1 млн. души. Той уточни също, че следва извънредно тежък отоплителен сезон поради проблемите с доставките на естествен газа. Според него главен провинен за газовата рецесия е кабинетът " Петков " поради прекъсването на доставките от " Газпром ". За служебното държавно управление, по думите на Деян Николов, не било напълно ясно дали се пробва да реши казуса или обслужва частни ползи. Той счита, че има действителна заплаха да останем без газ за идния отоплителен сезон.

Той съобщи, че общинското все още сдружение има големи отговорности, от които 400 млн. лева единствено към " Булгаргаз ". В подхванатите дейности във връзка с " Топлофикация-София " Николов вижда опит да бъде заметена под килима идната рецесия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР