Опит за финансова измама и източване на 205 227 лева

...
Опит за финансова измама и източване на 205 227 лева
Коментари Харесай

Осъдиха мъж от Славяново, пробвал да източи 205 227 лв.

Опит за финансова машинация и източване на 205 227 лв. като данъчен заем бе осъден с шест месеца условна присъда с тригодишен изпитателен период, написа Българска телеграфна агенция. Наказанието е наложено от състав на Хасковския областен съд.. За отговорен за опита за непозволено възобновяване на Данък добавена стойност е бил приет жителят на харманлийското село Славяново К.П.
За интервал от няколко месеца, като притежател и шеф на ООД и като регистриран аграрни производител, той показал пред данъчните управляващи общо 44 фактури за покупко-продажби с пет търговски сдружения, като документите след това се оказали подправени. С попълнените и показани пред Национална агенция за приходите заявления, също с погрешни данни, обвиненият изискал връщане на 20-те %.
При проверката на покупко-продажбите обаче финансовата интервенция била осуетена, прецизираха от държавното обвиняване. Деянието е останало незавършено по независещи от подсъдимия аргументи, написа в присъдата. Тя предстои на обжалване и митинг в Пловдивския апелативен съд./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР