Опит за фиктивен износ на стока, поставена под митнически режим

...
Опит за фиктивен износ на стока, поставена под митнически режим
Коментари Харесай

Митничари спряха измама за €112 хил. на Капитан Андреево

Опит за мним експорт на стока, сложена под митнически режим „ Транзит ", предотвратиха митническите чиновници на Митнически пункт Капитан Андреево. По документи стоката е транспортирана от товарен автомобил с турска регистрация, който се явил на изходящо трасе на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на 03.10.2018 година Шофьорът на камиона, турски жител, е заявил, че транспортира от Холандия и Германия за Турция през България групажна стока с общо тегло 22 670 кг. При претегляне с електронна везна е установена разлика в килограмите сред показаните документи и наличния товар.

При последвалата инспекция митническите чиновници откриват, че в товарното помещение липсва част от заявената стока. На процедура в камиона не се транспортира описаната в документите система за изпомпване на лепило. Машината, която намира приложение в автомобилната промишленост, е с тегло 4183 кг и е на стойност 112 521 евро.

Срещу водача на камиона е формиран акт за определяне на административно нарушаване. Според специалисти сходни измами целят в европейската страна, откъдето потегля товара, да се употребява непозволено правото на данъчен заем, което поражда с износа на стоката. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР