Опит за фиктивен износ на стока, поставена под митнически режим

...
Опит за фиктивен износ на стока, поставена под митнически режим
Коментари Харесай

Митничари предотвратиха измама за 112 000 евро

Опит за мним експорт на стока, сложена под митнически режим „ Транзит ", предотвратиха митническите чиновници на Митнически пункт Капитан Андреево.

По документи стоката е транспортирана от товарен автомобил с турска регистрация, който се явил на изходящо трасе на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на 03.10.2018 година Шофьорът на камиона, турски жител, е заявил, че транспортира от Холандия и Германия за Турция през България групажна стока с общо тегло 22 670 кг. При претегляне с електронна везна е установена разлика в килограмите сред показаните документи и наличния товар. При последвалата инспекция митническите чиновници откриват, че в товарното помещение липсва част от заявената стока. На процедура в камиона не се транспортира описаната в документите система за изпомпване на лепило. Машината, която намира приложение в автомобилната промишленост, е с тегло 4183 кг и е на стойност 112 521 евро. Срещу водача на камиона е формиран акт за определяне на административно нарушаване.

Според специалисти сходни измами целят в европейската страна, откъдето потегля товара, да се употребява непозволено правото на данъчен заем, което поражда с износа на стоката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР