Опит да пресекат един от най-големите проблеми на българския професионален

...
Опит да пресекат един от най-големите проблеми на българския професионален
Коментари Харесай

Собственици на футболни отбори се срещнаха при премиера

Опит да пресекат един от най-големите проблеми на българския професионален футбол - натиска върху съдиите, беше изработен през днешния ден. Това стана на невиждана футболна среща при премиера Бойко Борисов. Той събра в кабинета си притежателите на трите гранда ЦСКА, Левски и Лудогорец, президента на Българския футболен съюз, основния прокурор и вътрешния министър.

Собственците на Лудогорец в лицето на Георги Домусчиев, ЦСКА на Гриша Ганчев и Левски на Васил Божков се събраха при премиера Борисов, седмица преди старта на новия шампионат и са били предизвестени да не пречат на работата на футболните съдии и да се приключи тормозът над тях. Босовете на трите гранда са си стиснали ръцете и са дали обещание, че няма да се вършат опити за пазаруване на мачове и всичко ще се реши почтено и единствено на зеления терен.

Има ли в действителност тормоз над съдии?
Борислав Михайлов - Президент на БФС: Всички знаят моя телефон и нито един арбитър не ми се е обадил за 14 години. Видяхте какви хора участват на тази среща, най-важните в страната, тъй че те могат да вземат ограничения, в случай че в действителност има някакъв напън върху съдиите. Господин Борисов се грижи за цялата страна. Футболът е феномен и надлежно спокойствието сред почитателите дава успокоение на всички жители. Младен Маринов - Министър на вътрешните работи: Нашият фокус ще е върху това да не се позволява пазаруване на мачове, напън на длъжности лица, на футболисти и така нататък Поведението на агитките в действителност е значително функционалност на това, което се случва сред тимовете на самия терен и в връзките сред притежателите на клубовете.
На срещата е разисквано и острото писмо на футболния ЦСКА с искане за преразглеждане на контракта за телевизионни права и изказванията на клуба за четворен спор на ползи от страна на Кирил Домусчиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР