Описва себе си като дисциплиниран, уравновесен и любознателен. За това

...
Описва себе си като дисциплиниран, уравновесен и любознателен. За това
Коментари Харесай

Ставри Ставрев пред ТОПСПОРТ: Мечтая за отличия, които ще прославят България

Описва себе си като порядъчен, балансиран и ученолюбив. За това приказва и постоянството му в спорта. Отдава се на футбола за 8 години, само че по-късно преоткрива фитнеса, а от 4 години е напълно покорен от Crossfit. За него той споделя, че най-важна е техниката.

Двуразови тренировки 5 пъти в седмицата - това най-общо съставлява програмата му за най-престижното надпреварата в Америка по Crossfit, на което ще показа страната ни.

Запознайте се със Ставри Ставрев - един впечатляващ спортист, който сигурно ще ви стимулира да влезете в залата и да разчупите визиите си за спорта.

Вие сте измежду 200-те състезатели от целия свят, класирали се на най-престижните игри по CrossFit в Америка. Как бихте описали пътя си до този триумф?

- Пътят до там беше изпълнен с доста безредици и уроци. Щастлив съм, че успяхме аз и моят тим да извлечем максимума от тестванията досега и опита, който натрупахме да ни води до идващото равнище, а точно Crossfit Games. Квалификационната фаза или Crossfit Open се организира през месец февруари. Събитието е онлайн, като в продължение на 5 седмици се афишират 5 тренировки. Включиха се над 400 000 спортиста от целия свят. Успях да печеля 4 от 5-те тренировки за България и по този начин получих правото да представям родината ни в Америка.

Разкажете ни малко повече какво съставлява CrossFit и от по кое време се занимавате с този спорт?

- Crossfit на първо място е здравна стратегия, която се характеризира с усвояването на функционални придвижвания и уравновесено хранене. Като спорт кросфитът е доста динамичен. Включва детайли от света на олимпийските щанги, гимнастиката, леката и тежката атлетика, стронгмен, плуване, гребане и така нататък Предполагам, че това е и повода да се трансформира в най-бързо развиващият се спорт през последното десетилетие. Аз персонално го открих преди 4 години и от този момент не съм спирал да се развъртвам в тази област.
 Снимка 426912
Източник:

В какво се състои подготовка ви за надпреварата?

- Подготовката ми е напълно в ръцете на моите треньори Виден Нешев и Кирил Мерджанов от Crossfire. Те са хората, които последните 2 години ме издигнаха на това равнище и в този момент на тях се пада отговорността да ме приготвят и за Игрите. Най-общо казано, подготовката се показва в двуразови тренировки 5 пъти в седмицата, специфични способи на възобновяване и прецизен хранителен режим.

Имало ли е миг, в който ви е било толкоз мъчно , че сте мислили да се откажете?

- Не бих споделил. Срещал съм много компликации, само че задачата постоянно е била ясна. Освен това имам шанса да упражнявам и работя с изключителни спортисти от моя тим, които да държат летвата високо и да ме стимулират в най-трудните моменти.
 Снимка 426910
Източник:

Какво желаете да постигнете в Съединени американски щати?

- Като за първа година се надявам да извлека максимума от международния хайлайф. Да натрупам опит и да видя по какъв начин се организира най-голямото Crossfit събитие в света. Ще дам всичко от себе си и ще се боря за положително класиране.

Тренирали ли сте различен спорт?

- Като дребен съм спортувал всичко. Бях доста любопитно дете и съм опитвал съвсем всеки спорт. 8 години играх футбол за Левски, след което започнах любителски да се занимавам със стрийт фитнес. Като възпитаник завоювах и няколко трофеи като млад огнеборец.

Имате ли собствен кумир в спорта, на който се възхищавате и се стремите да подражавате?

- Много са. Заобиколен съм от неповторими хора и спортисти, с които упражнявам всеки ден. Имам си и любимци и от международния хайлайф, които с изключение на отлични спортисти са и положителни, земни хора. Няма да изреждам имена, защото са доста.
 Снимка 426911
Източник:

Какво бихте посъветвали искащите да се занимават с CrossFit? Кое е най-важното, което би трябвало да знаят още в самото начало?

- Техника, техника и отново техника. Съветвам хората да оставят старите предразсдъци и да се отворят за уроците, които този спорт може да предложи. Разбира се, положителният треньор е наложителен.

Какво обичате да вършиме в свободното си време?

- Обичам да стоварвам мозъкът и тялото с разходки, четене и игри. Понякога самичък, от време на време и в приятна компания. Също по този начин имам голямото благополучие и шанс да работя своето Хоби, а точно спортът. През времето, което не упражнявам най-често извозвам в залата като треньор.

Какво мечтаете да постигнете в професионален проект?

- Мечтая за кариера без травми и оценки, които ще популяризират България, а също и моят тим и зала.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР