Описано е богатото криминално минало на членовете на този клан,

...
Описано е богатото криминално минало на членовете на този клан,
Коментари Харесай

Вмро Погва Зловещия Цигански Клан Гольовците

Описано е богатото престъпно минало на членовете на този клан, като склоняване към проституция и сводничество, лихварство, предпазване и разпространяване на опиати, нанасяне на телесни повреди, ликвидиране, държане и търговия с акцизни артикули без бандерол, владеене и потребление на огнестрелно оръжие в нарушаване на закона и така нататък

Джамбазки и Контрера обръщат внимание, че явно става дума за конструкция, проведена, йерархична, която от десетилетия се занимава с противообществена активност, в това число и осъществяване на тежки закононарушения. Ето за какво двамата приканват правоохранителните органи да се ангажират и да бъдат взети незабавни ограничения за противопоставяне.

Ето какво показват още двамата в сигнала:

" Във връзка с осъществено тежко закононарушение на 17.02.2019 година към 7.00 ч. в Кюстендил от група лица, които с смелост, цинизъм, след приложимост на алкохол са нанесли телесни повреди и са направили ликвидиране, считаме че правоохранителните органи следва да се ангажират и да бъде взето неотложно отношение към всички членове и роднини на семейството, известна в Кюстендил като " Гольовците ".

В цитираното закононарушение е взело участие най-малко едно лице, принадлежащо към въпросната циганска фамилия - Славчо Игов (известен като Ице или Ице Гольовеца). Същият понастоящем е приет в болница в " Пирогов " с заплаха за живота. Тъй като не е ясно на този стадий, най-малко за нас, дали други лица в родствени връзки с семейството " Гольовци " са взели участие в побоя, считаме, че най-вероятно такива е имало, в това число и че част от тях са към този момент арестувани, както беше оповестено.

Въпросният цигански клан или фамилия от десетилетия е прочут с противозаконната активност на своите членове. Лицата Сашо Игов, Стоян Игов и Славчо Игов са с богати престъпни досиета - голям брой регистрации, производства по реда на Наказателен кодекс и присъди. Спряга се и името на сестра им - Анка. Същите лица са уличавани или е налице информация (оперативна) за съпричастност към склоняване към проституция и сводничество, лихварство, предпазване и разпространяване на опиати, нанасяне на телесни повреди, ликвидиране, държане и търговия с акцизни артикули без бандерол, владеене и потребление на огнестрелно оръжие в нарушаване на закона и така нататък За същите лица е известно, че са били съдени и осъждани в България и чужбина. Лицето Славчо Игов е съдено във Франция, Тулуза, за сводничество и склоняване към проституция, евентуално и за насила. В България има и други присъди. Неговите братя Сашо и Стоян също са осъждани за закононарушения от общ темперамент. Името на циганския клан беше забъркано и около така наречен " Черешово дело ", когато няколко члена на клана, роднини, бяха наказани на санкции дейно отнемане от независимост за убийството на Пламен Момчилов в землището на с. Шишковци.

Родът " Гольовци " и неговите членове развиват богата и всеобхватна престъпна активност, за която свидетелстват и ефикасни неоправдателни присъди на негови представители, в това число и на тарторите Игови (Славчо, Стоян и Сашо). В тази връзка означаваме, че тези и други лица показват висок стандарт на живот, съществуване на доста движимо и недвижимо имущество без да има пояснение какъв е произходът на средствата. Отделно от това през няколко магазина в кв. " Изток " същите лица развиват и комерсиална активност - продажба на артикули на дребно, като за същите обекти има основателни подозрения, че се употребяват за дистрибуция на артикули без заплатен данък, за лихварство и като депа за предпазване и разпространяване на опиати.

В годините е имало няколко профилирани интервенции против тази фамилия и нейните представители, при които са открити редица противозаконни действия и съпричастност на членове на циганската фамилия към тежки закононарушения. Така да вземем за пример при една от интервенциите са открити обстоятелства и доказателства за лихварска активност - записи на заповед, дебитни карти на трети лица с ПИН кодове към картите и така нататък

Налице е изобилна оперативна информация за незаконна активност на лицата Стоян, Сашо и Славчо Игови, както и на техни роднини и доближени, живущи в кв. " Изток ". Обществена загадка е, че в това гето се правят редица противозаконни дейности в изискванията на продължавано закононарушение. Налице е справедлива неспособност на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Кюстендил да овладее криминогенната конюнктура в квартала заради липса на запас, а и заради съществуването на обилни финансови средства с непонятен генезис и концентрацията на въздействие на цитирания жанр Игови над огромна част от компактното циганско население. В тази обстановка единственият излаз да бъдат наложени законът и редът е интервенция на централната власт с целия запас на репресивната машина на правоохранителните органи.

С оглед на това считаме, че е редно да бъде извършена широкомащабна профилирана полицейска интервенция на Министерство на вътрешните работи, ориентирана против лихварството, държане и продажба на акцизни артикули без бандероли, съхранението и разпространяването на дрога на територията на кв. " Изток ", Кюстендил. Отделно от това следва да се предприеме, съгласно нас, цялостна инспекция от страна на Икономическа полиция по отношение на активността на комерсиалните обекти на територията на квартала заради изобилни подозрения за укриване на обороти, надлежно неплащане на налози и търговия с акцизни артикули, за които акцизът не е заплатен.

Също по този начин разумно следва да се сложи, изследва и проверява въпросът за недвижимото и движимо имущество на лицата Сашо Игов, Стоян Игов и Славчо Игов и сестра им Анка във връзка с произхода на средствата, с които са добити. Въпреки че лицата нямат известни легални източници на приходи, те показват висок стандарт на живот, който явно не подхожда на приходите, с които легално разполагат. Това води до слагането на въпроса дали съществуването на недвижимо имущество у тях и свързани с тях физически и юридически лица не се дължи на насърчаване и осъществяване на приходи от нерегламентирани действия.

Предлагаме, вземайки поради горното основателно и обосновано съмнение, лицата Стоян, Сашо и Славчо Игови да бъдат тествани по реда на ЗПКОНПИ за сходство на приходите с притежаваното имущество. Очевидна е диспропорцията сред демонстрирания метод на живот и притежаването на недвижими парцели, движими движимости (МПС, украшения и декорации и други) и обществения статус на визираните лица. Логично е да бъдат тествани и лицата от близкия им роднински и другарски кръг на същото съображение, защото съществува опция и те да са се обогатили от противозаконната активност на тримата братя.

Поставяме и въпроса за цялостна инспекция на живущите в квартала по станалата настояща в последно време тематика за прилагане на неистинен ТЕЛК решения за приемане на пенсии за неработоспособност и други помощи. След поредицата сполучливи следствия на Специализираната прокуратура в Северна България стана ясно, че е всеобща процедура да се злоупотребява с издаването на ТЕЛК решения. Както съобщи заместник-главният прокурор Гешев, " милиарди изтичат в пясъка ". Предвид това считаме за оправдано да бъде осъществена цялостна инспекция що се отнася до живущите в кв. " Изток ", гр. Кюстендил във връзка с този аспект, като се откри какъв брой лица на територията на квартала са с ТЕЛК решения, същински ли са те и има ли данни за сформиране и прилагане на документ с погрешно наличие, който удостоверява несъмнено увреждане и неговата степен.

Паралелно с това Ви обръщаме внимание, че въпросният клан/фамилия " Гольовци " има своите разклонения и на територията на Столична община в кв. " Орландовци " и следва и този контингент да бъде проверяван и профилактиран на същите учредения, посочени в сегашния сигнал.

В умозаключение Ви обръщаме внимание, че явно става дума за конструкция, проведена, йерархична, която от десетилетия се занимава с противообществена активност, в това число и осъществяване на тежки закононарушения. Нейните членове са проведени по фамилен принцип, като не изключваме и съществуване на финансово-икономически зависимости. Смятаме, че става дума за проведена незаконна група, чийто членове са правили и правят тежки закононарушения.

Bradva.bg напомня, че през днешния ден по-рано стана ясно, че нощес в полицията в Кюстендил се е предал 19-годишният Алекс Анков, престъпно проявен, който е апетитен за причинител на убийството при всеобщото сборичкване в Кюстендил, при което почина един човек и петима бяха ранени. Анков има преди този момент две закононарушения за телесни повреди. Малко преди да се съобщи в полицията, той е написал в обществените мрежи: " Аз не съм палач ". Записи от видеокамери обаче го уличават, че точно той е нанесъл съдбовния удар с нож на 35-годишния мъж, който е умрял.

През вчерашния ден са арестувани 12 души, тествани са и десетки адреси, разпитани са над 20 лица ", сподели шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Илиян Стамболийски

Инцидентът стана малко след 7:00 часа през вчерашния ден пред нощно заведение след всеобщ пердах сред група роми и българи. 35-годишен мъж умря след пронизване с нож, а други петима са потърпевши, написа Дир.бг.

До кървавият случай се е стигнало откакто С. Игов от известния в кюстендилската ромска махала клан Гольовци, отишъл със свои племенници рано сутринта в заведението и желал от защитата да бъде пуснат вътре. От там не му разрешили, тъй като мъжете били използвали алкохол. Тогава той извикал подкрепление и дошли с няколко автомобила поданици на кв. " Изток ". Така се заформил боят, а след малко гонене с нож е намушкан 35-годишният мъж. Според една от версиите, починалият не е бил част от двете компании, а се е опитал да ги разтърве. Заподозреният за причинител е 19-годишният племенник на С. Игов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР