Оперният певец със световна слава Кирил Мандов ще бъде удостоен

...
Оперният певец със световна слава Кирил Мандов ще бъде удостоен
Коментари Харесай

С наградата Емил Чакъров ще бъде удостоен оперният певец Кирил Мандов в Бургас


Оперният артист със международна популярност Кирил Мандов ще бъде почетен с премията на Бургаските музикални празници " Емил Чакъров ". Наградата ще бъде връчена публично по време на оперната церемония " Кирил Манолов и другари " на 31 август, от 20:30 часа, на сцената на Летния спектакъл в Бургас, заяви Теменуга Захариева от пресцентъра на Държавната опера в морския град.

С тържествената церемония под палката на маестро Григор Паликаров публично ще бъде закрито петнадесетото издание на празниците, допълват от Българска телеграфна агенция.

Наградата на името на диригента Емил Чакъров е учредена през 2011 година. Първият притежател на наградата е цигуларят Минчо Минчев.

В галата на 31 август са включени арии, ансамбли, хорови партии, оркестрови осъществявания. 

Диригент на хоровия състав ще е Невена Михайлова, концертмайстор – Христо Белчев. Ще прозвучат Балетна музика от трето деяние на операта " Макбет " от Джузепе Верди; куплети на Ескамилио из операта " Кармен " от Жорж Бизе – в осъществяване на Кирил Манолов и хора на Държавната опера в Бургас; Ария на Турандот от едноименната опера от Джакомо Пучини – в осъществяване на Йоана Железчева; Плачът на Федерико от операта " Арлезианката " на Франческо Чилеа и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР