Оперният фестивал в Банско отбелязва своята десета годишнина с богата

...
Оперният фестивал в Банско отбелязва своята десета годишнина с богата
Коментари Харесай

Банско опера фест отбелязва юбилей

Оперният фестивал в Банско отбелязва своята десета годишнина с богата стратегия, ориентирана към феновете на класическата музика. Събитието, проведено от община Банско, Кемпински хотел гранд Арена и " Монте мюзик ", събира хиляди посетители в курортното градче, а ползата към него непрестанно нараства, научи ДУМА от Йоана Иванова, пиар и артистичен управител в " Монте мюзик ".

Откриването на юбилейното издание е поверено на Софийската филхармония и детската музикално-образователна стратегия " Фортисимо фамилия ", които показват " Вивалди и Малкия Ото ". Приключенията на Малкия Ото този път ще го отведат във Венеция и ще го срещнат с творчеството на един от най-ярките композитори на бароковата ера Антонио Вивалди. За задачата особено са поканени артистите Герасим Георгиев-Геро, който се превъплъщава в Малкия Ото, и Юлиан Вергов в ролята на Вивалди. Софийската филхармония ще изсвири подбраните за концерта творби на венецианския композитор, а със солови осъществявания ще се включи цигуларят Павел Златаров. Концертът " Вивалди и Малкия Ото " ще се състои на 22 август от 19 ч.

" Набуко " - операта, трансформирала Верди в най-големия оперен композитор на всички времена, е постановката, която Държавната опера във Варна показва на 23 август от 20.30 ч. " Хорът на евреите " в " Набуко " е една от емблемите във Вердиевото творчество, придобила личен живот. В облика на Вавилонския цар Навухдоносор (Набуко) ще господства баритонът Пламен Димитров, солист с интернационална кариера. В ролята на Абигаил ще се превъплъти сполучливото сопрано Димитринка Райчева, за която тази партия е една от коронните в репертоара й. Останалите основни персонажи построяват с професионално майсторство Пламен Долапчиев - Измаел, Гео Чобанов - Закария, Силвия Ангелова - Фенена, Петър Петров - Върховния сановник, Христо Ганевски - Абдало, и Мария Павлова - Анна.

Мариан Бачев, Десислава Николова и Лилия Илиева са основните настоящи лица в хитовия мюзикъл " Чикаго ", който ще бъде показан в закриващата фестивална вечер. В събота, на 24 август, от 20 ч. феновете ще се насладят на мюзикъла, основан по претекстове от пиесата " Чикаго " на Морис Далас Уаткинск. Музиката е на Джон Кандър, а либретото на Фред Еб и Боб Фос. Режисьорът Борис Панкин стои зад продукцията на Варненската опера. Хореографка е Анастасия Неделчева, дирижира Страцимир Павлов.

Входът за фестивала е свободен, а мястото е площад " Никола Вапцаров ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР