Оперната прима Райна Кабаиванска отказва да спазва наложените извънредни мерки

...
Оперната прима Райна Кабаиванска отказва да спазва наложените извънредни мерки
Коментари Харесай

Райна Кабаиванска преподава нелегално заради извънредното положение в Италия

Оперната прима Райна Кабаиванска отхвърля да съблюдава наложените изключителни ограничения в Италия, разбра HotArena.

Вече два месеца тя не може да работи, тъй като Консерваторията е затворена. Като същински предан учител обаче Райна не може да изостави студентите си и продължава да образова част от тях скрито в дома си. " Учениците ми идват незаконно у дома. Не останаха доста тук, множеството се прибраха по родните си места. Ще не престават да идват у нас, до момента в който не ми наложат някаква санкция. Има такава заплаха, само че не мога да оставя децата. ", признава Райна, която се грижи за студентите си като родна майка. 

Само преди дни Италия увеличи размера на санкцията и в този момент всеки, напуснал дома си без причина, ще заплаща сред 400 и 3000 евро. Досега глобата беше в размер на 206 евро. Заради наложените забрани Кабаиванска не може да се вижда с никой от обкръжението си. В момента тя няма по какъв начин да работи с пианиста си, тъй като той не живее в Модена, където е тя. Забранени са срещите и с дъщерята на примата, и с внуците й. Вече няколко седмици тя не може да ги види, прегърне или целуне. 

Макар да не може да извършва ежедневните си задължения, Кабаиванска признава, че не й е скучно вкъщи. Независимо от статута си на оперна звезда, тя признава, че домакинските отговорности не са й непознати. Използва свободното време, с цел да разчисти и подреди дома си от ненужните движимости. Все отново тя си разрешава понякога да излиза за къси разходки, с цел да може да се раздвижва и да подиша въздух. Разходките на открито леко я натъжават, тъй като Модена се е трансформирал в нереален град и няма никакво придвижване. 

" Страшно е. Спомням си бомбардировките през войната, по какъв начин се евакуирахме в една зимна нощ в София. Но за нас децата тогава беше развлечение. Не ни стряскаха нито бомбите, гърмежите и пламъците ", споделя тя, написа Галерия. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР