Оперната прима Райна Кабаиванска отказва да спазва наложените извънредни мерки

...
Оперната прима Райна Кабаиванска отказва да спазва наложените извънредни мерки
Коментари Харесай

Райна Кабаиванска гази нагло закона, чака я солидна глоба!

Оперната прима Райна Кабаиванска отхвърля да съблюдава наложените изключителни ограничения в Италия.

Вече два месеца тя не може да работи, тъй като Консерваторията е затворена. Като същински предан учител обаче Райна не може да изостави студентите си и продължава да образова част от тях скрито в дома си. " Учениците ми идват незаконно у дома. Не останаха доста тук, множеството се прибраха по родните си места. Ще не престават да идват у нас, до момента в който не ми наложат някаква санкция. Има такава заплаха, само че не мога да оставя децата. ", признава Райна, която се грижи за студентите си като родна майка, написа " Галерия ". Само преди дни Италия увеличи размера на санкцията и в този момент всеки, напуснал дома си без причина, ще заплаща сред 400 и 3000 евро. Досега глобата беше в размер на 206 евро. Заради наложените забрани Кабаиванска не може да се вижда с никой от обкръжението си. В момента тя няма по какъв начин да работи с пианиста си, тъй като той не живее в Модена, където е тя. Забранени са срещите и с дъщерята на примата, и с внуците й. Вече няколко седмици тя не може да ги види, прегърне или целуне.

Макар да не може да извършва ежедневните си задължения, Кабаиванска признава, че не й е скучно вкъщи. Независимо от статута си на оперна звезда, тя признава, че домакинските отговорности не са й непознати. Използва свободното време, с цел да разчисти и подреди дома си от ненужните движимости. Все отново тя си разрешава понякога да излиза за къси разходки, с цел да може да се раздвижва и да подиша въздух. Разходките на открито леко я натъжават, тъй като Модена се е трансформирал в нереален град и няма никакво придвижване.

" Страшно е. Спомням си бомбардировките през войната, по какъв начин се евакуирахме в една зимна нощ в София. Но за нас децата тогава беше развлечение. Не ни стряскаха нито бомбите, гърмежите и пламъците ", споделя тя./show.blitz.bg
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР