Оперната прима, която световните сцени боготворят, покори безрезервно със своя

...
Оперната прима, която световните сцени боготворят, покори безрезервно със своя
Коментари Харесай

Соня Йончева закри XIV издание на Опера в Летния театър

Оперната прима, която международните подиуми боготворят, покори безусловно със своя гений и жанр и Опера в Летния спектакъл за заключителния церемония концерт на 31.08.2023 година Летният дъжд бе единствено прочувствен подробност от великата магия на оперното изкуство, на която всички бяхме подвластни. Силата, пристрастеността и красотатата в осъществяванията на оперната дива влияеха даже на физическо равнище. Докоснахме се до невероятната ѝ харизма и при представянето на биографичната книга " Петнадесет огледала ". В изисканото издание Соня Йончева увлекателно среща с метода, по който пресътворява 15 свои обичани оперни героини, допълвайки описа с възхитителни фотосесии, стилни като самата нея. Соня Йончева е поканена да взе участие и в идващото издание на Опера в Летния спектакъл.

Ето какво написа по тематиката в персоналния си блог музикалният публицист Димитър Сотиров:

Соня Йончева показа късно нощес, след дълго чаканата оперна Гала с нейно присъединяване във Варна, че до момента не й се е случвало да изнася концерт под нескончаем, непрекъснато усилващ се дъжд. Точно това се случи на самия край на XIV фестивал " Опера в Летния спектакъл ". Нито Соня, нито сътрудниците й - мецосопраното Валентина Куцарова, тенорът Милен Божков и баритонът Пламен Димитров, оркестрантите на Държавна опера Варна / State Opera Varna и диригентът Кръстин Настев обаче не изглеждаха уплашени от протичащото се под откритото небе на Летния спектакъл. Покритата структура за сцената предпазваше в минимална степен тях и музикантите от безспирно леещия се дъжд. Зрителите одобриха философски предизвикването и, с чадъри и дъждобрани, множеството от тях не помръднаха от местата си до края.

Фантастичен дебют на варненска сцена направи Соня Йончева, в отлична гласова форма и с въодушевление, което се съобщи и на феновете. Световното сопрано извърши арии, дуети и терцети от " Норма ", " Тоска ", " Хофманови разкази ", " Кармен ", " Джани Скики ". Накрая, под нестихващи аплаузи и крясъци " Още ", с отличния и този път Милен Божков, подариха на бис обичаната наздравица от " Травиата " на Верди.

Видеото, с последните две осъществявания, е запечатало и мощно прочувствените думи на признателност на невидимия воин на вечерта - шефът на ТМПЦ Варна Даниела Димова и сътрудниците й, които се постараха да обезпечат оптимално положителни условия за изпълнителите и за публиката на инат на несъответствуващото време. Сърдечните самопризнания за огромното изкуство на Соня бяха допълнени от посрещната с същински екстаз вест - превъзходното ни сопрано ще гостува на идващото издание на " Опера в Летния спектакъл "!

Когато я попитах по какъв начин поддържа отличната си форма при напрегнатата й стратегия по най-престижните участия и подиуми, Соня отговори простичко и скромно: " С пеене, непрекъснато пеене ". Само един огромен актьор може да устоя при всевъзможни условия да бъде на висота и да дава всичко от себе си, с цел да не разочарова публиката. За тази отдаденост тя непроменяемо се отплаща с любов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР